Unngå tørr vinterhud

Lavere temperatur og luftfuktighet gir oss kløende og ÷vissen÷ hud, men disse enkle triksene gir huden beskyttelse og kraften tilbake.

1. Ta varme bad, ikke glovarme
Når du kommer inn fra kulden er det fristende å ta et skikkelig varmt bad eller en dusj, men det kommer huden din til å få lide for. Glovarmt vann får fuktigheten til å prelle av huden din. Skru ned temperaturen litt eller kutt ned tiden for å kompensere. Ekspertene sier at en dusj på under 10 minutter er anbefalt.

2. Bruk en mild såpe
Unngå antibakterielle og sterkt parfymerte såper. Ikke vask ansiktet ditt om morgenen. Og vaske ansiktet om kvelden er godt nok for å vaske vekk urenheter uten å tørke ut huden.

Slik renser du ansiktet uten å skade huden.

3. Bruk fuktighetskrem mens huden er fuktig
Dette gjelder både hendene dine og ansiktet ditt. Å bruke fuktighetskrem mens huden er fuktig vil hjelpe til å stenge fuktigheten inne. Hvis hendene dine blir spesielt tørre på vinteren; ha en fuktighetskrem stående ved vasken og bruk den hver gang du vasker hendene.

Men husk at dyre kremer lyver!

4. Beskytt huden utendørs
Dekk deg til så mye du kan. Hansker, skjerf og hatter vil holde deg varm, og det vil huden din takke deg for. Ikke glem at huden din også er utsatt for solskader om vinteren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

5. Plei huden innenfra
Drikk masse vann, spis sunt og kutt ned på sigarettene.

 

Mozon.no, 15.12.2006