Unngå høye hæler hvis du vil ha barn

Ønsker du å bli gravid bør du unngå høye hæler. Bruken kan føre til forstyrret menstruasjon og nedsatt fruktbarhet, mener ekspert.

Publisert
Sist oppdatert

Vi skal ikke stikke under en stol at høye hæler er stilig. Kjendiser som Madonna og Victoria Beckham viser seg knapt uten sine killer-heels. Men du bør kanskje vurdere å unngå vårens sko-mote, i hvert fall dersom du planlegger å bli gravid.

Mange plager kunne vært unngått ved riktig valg av sko.

LES MER: Skadelig skomote

For ifølge helse- og fitness-ekspert Day Mox er det ikke bare føtter og tær som får lide av å balansere på skyhøye hæler. Den unaturlige holdningen du får ved å bruke skoene kan både påvirke fruktbarheten og skade indre organer, forteller han til mirror.co.uk.

- Ikke verd risikoen
- Trykket på tærne gjør at du må kompensere ved å presse bekkenet frem. De indre organene blir presset sammen på en uheldig måte, og effekten blir den samme som ved bruk av korsett, sier han.

Men det stopper ikke der. Verk i nakke, rygg, skuldre og hode kan også bli en konsekvens av skomoten. Selv håravfall kan du risikere, mener Moy.

- Kvinner flest er inneforstått med at bruk av selv lavere hæler over tid kan føre til problemer med føttene, anklene, knærne og ikke minst ryggen. Men dette handler jo ikke bare om føttene, problemene forplanter seg til hver muskel og hver bevegelse i hele kroppen, sier han.

- Er du overhodet interessert i å ta vare på helsen din lar du være å bruke slike killer-heels. Det er rett og slett ikke verd risikoen, sier Moy.

Så da burde oppfordringen være klar nok: Bruk lave sko og overlat stillettene til fru Beckham.

Det er viktig å sette av tid til stell av føttene.

LES MER: Tid for fotpleie

 

Mozon, 15.02.2006

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer