Unngå fellene

At verken Telenor eller NetCom tilbyr forsikring til sine kontantkortkunder er, etter vår mening, for dårlig.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

De aller fleste ungdommer har i dag mobiltelefon, og det er lenge siden det var nok å overta foreldrenes utdaterte murstein av en telefon.

Hvilken mobiltelefon du har, signaliserer i dag status på lik linje med merkeklær.

Ulempen er at de fleste ungdommene bruker kontantkort, noe som både er dyrt og upraktisk, men foreldre flest er gjerne livredde for at mobilregningene skal komme ut av kontroll.

Problemet oppstår når den lille lekre Nokiaen til 5.000 kroner ”forsvinner” fra gymgarderoben. Beklager, da er pengene tapt, og husk at over 35.000 telefoner ble stjålet i 1999.

For å ha kontroll over ringeutgiftene, og kunne tegne forsikring, bør derfor foreldre få barna over på såkalte kontrollabonnement, der de selv kan legge inn sperrer på hvor mye det skal kunne ringes for.

Billig telefon?

Har du derimot en svært billig, eller gammel mobiltelefon, bør du absolutt vurdere å si opp forsikringsavtalen din.

Mobiltelefoner faller fort i pris, Nokias WAP-telefon 7110 gikk i fjor over disk for rundt 8-10.000 kroner. I år har imidlertid butikkene problemer med å få solgt den samme telefonen for 2.950 kroner.

Da sier det seg nesten selv at det er liten vits i å forsikre billig-telefoner til under tusenlappen, spesielt hvis de er et par år gamle. Eksempel: Egenandelen utgjør 300 kroner, i tillegg trekker selskapene i fra en årlig verdiforringelse på 15 eller 25 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I praksis vil det være mer lønnsomt å kjøpe en ny telefon.