Unngå feilene - kjøp riktig telefon

I følge Torgersen er det telefonene med flest bevegelige deler som må oftest på service.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det kan derfor lønne seg å unngå telefonene der mikrofonen er plassert i vippelokk, og der menystyringen skjer via rulleknapp.

Det kan også virke som om selskapene sender ut nye modeller på markedet før alle barnesykdommene er kurert. Et godt tips her er å be reparatøren om å oppgradere mobiltelefonens programvare.

De nye modellene som har innebygget antenne, gir forøvrig like god dekning som de med antenna stikkende ut.

 • Mange telefoner slår seg av selv. Dette skyldes som regel at batteriet er dårlig, eller at det er en dårlig kontakt et eller annet sted i telefonen.

  Her kan du se hvordan du får batteriet til å holde lenger

 • Fuktskader og kondens i telefonen. Ved normal bruk skal dette svært mye til, og det må innrømmes at vi ofte lurer på hvordan folk får det til, sier en reparatør. "Men går du ute i 20 minusgrader og setter deg rett i badstua, ber du nesten om å få kondens."

  For å unngå kondensen bør du ha mobilen så nærme kroppen som mulig. Å ha mobilen i bæreveske eller clips, er lite lurt dersom det regner eller er veldig kaldt.

  Et annet problem er de mange mobiltelefonene med avtagbare deksler. Hvis ikke dekselet sitter godt nok på, er det mye mindre som skal til for å få fuktighet på mobilen.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Fuktskader er i tillegg ofte svært vanskelig å reparere, og dekkes sjelden av garantien. Ofte vil det derfor lønne seg å kjøpe ny telefon.

 • Dårlig dekning er også et gjennomgangstema, og kan være et reelt problem. Men husk at mobilen faktisk er en trådløs forbindelse, og at det ikke alltid vil være like god dekning overalt. Før du leverer telefonen inn til service, bør du derfor kontrollere at det faktisk er dekning der du befinner deg, og at det ikke er noe galt med nettet til Telenor eller NetCom.
 • "Klapptelefonene" med lokk, f.eks. Nokia 7110, tåler mindre hardhendt bruk enn de "enkle" telefonene. Lokkene kan knekke hvis du mister telefonen i bakken. Ofte blir det også dårlig kontakt på mikrofonen.

  Det har også vært en del problemer med rulleknappen til 7110, men en reparatør hevdet at dette har blitt dekket gratis av Nokia.

  Vær også oppmerksom på at det fort kan feste seg dritt/møkk/lort i skinnegangen. Her kan det være nok å ta en real rens for å få det bra igjen.