Ungdom dropper forsikring

Å droppe forsikringen kan være en fryktelig dyr måte å spare penger på?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

To halvliter øl

- Undersøkelser vi har gjort, viser at ungdom ser på forsikring som et nødvendig onde. I tillegg er ungdommene en av de gruppene som ofte har et udekket forsikringsbehov, sier informasjonssjef i If, Emma Elisabeth Vennesland.

Vennesland refererer til en rapport If utarbeidet i samarbeid med markedsanalysefirmaet Refleks AS i april 2005.

Er DU forsikret? Illustrasjon: Per Ervland.
Er DU forsikret? Illustrasjon: Per Ervland. Vis mer


- På bakgrunn av funnene i undersøkelsen har vi utviklet et nytt produkt som henvender seg direkte til unge nyetablerte. Vi har samlet en forsikringspakke som vi mener inneholder de viktigste forsikringene - og tilbyr en ungdomsforsikring som ikke skal koste mye mer i måneden enn to-tre halvliter med øl, sier hun.

If er ikke alene om å ha sett ungdommene som en ny og potensiell inntektskilde. Sjekk lenken under for å se alle de store forsikringsselskapenes ungdomstilbud:

TRYKK HER FOR Å SE HVA UNGDOMSFORSIKRING KOSTER.

Udekket behov?

- Undersøkelsen viser blant annet at bare to av ti ungdommer mellom 18 og 24 år bor hjemme. Det betyr altså at langt de fleste i denne aldersklassen bør ta stilling til hvilke forsikringer de har behov for, sier prosjektleder i If, Cathrine Barth.


Ifølge Barth viser tidligere skadesaker at det i befolkningen spesielt er tre grupper, som har et underdekket forsikringsbehov. Dette er ungdommene, de som har vært ute for et samlivsbrudd og innvandrerne - både første- og andregenerasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Enda mer markant blir det da at totalt 73 prosent av de unge mellom 18 og 24 år sier at de i svært liten grad, eller i ganske liten grad, er orientert om priser og tjenester innen forsikringsområdet. Generelt er dette en gruppe som synes at forsikring er et vanskelig tema, sier hun.

- Er ikke ungdommer dekket av foreldrenes forsikring i en periode etter at de har flyttet hjemmefra?

- Dette er en gråsone. For det er bare ting som er dekket - men bare hvis man er midlertidig bosatt ute i inntil to år. Og dette gjelder bare innboforsikring, og ikke de andre forsikringsproduktene, avslutter prosjektlederen.

Verre eller bedre?

Ifølge If har Forsikringsnæringens Hovedorganisasjon (FNH) tidligere uttalt følgende:

"Unge brannofre står ribbet tilbake fordi de ikke har tegnet forsikring. Mange unge tror ikke at det de eier representerer så store verdier, men vil bli overrasket over kostnaden dersom de må gå til anskaffelse av alt smått og stort på nytt."

- Det som refereres til her, er en undersøkelse som ble foretatt for noen år siden. Jeg har ikke noe grunnlag for å si om dette har blitt verre eller bedre, sier informasjonssjef i FNH, Stein Haakonsen.

SJEKK UNGDOMSFORSIKRINGENE HER.

Les også:

  • DinSides kjappisguide til forsikring
  • Vet du hvor mye tingene dine er verdt?
  • Hva mener du om selskapenes ungdomstilbud? En ting er at det er nødvendig med innbo- og reiseforsikring. Men er det også fornuftig å betale for ulykkes- og ansvarsforsikringene? Si din mening i diskusjonsgruppen nedenfor!