Undertøyet avslører deg

En sliten boksershorts betyr trange økonomiske tider, hevder samfunnsøkonom.

<b>Fattig supermann?</b> Det hjelper ikke med S for Supermann hvis underbuksene er synlig gamle. Da har du mest sannsynlig dårlig råd. Foto: Colourbox.com
Fattig supermann? Det hjelper ikke med S for Supermann hvis underbuksene er synlig gamle. Da har du mest sannsynlig dårlig råd. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kjenner kanskje ikke til undertøy-indeksen?

Mens salget av yttertøy, luksusklær og kvinneundertøy varierer med sesongene, så er salget av undertøy til menn relativt stabilt gjennom hele året.

Menn bytter ut sine underbukser når det trengs, noe som betyr at salget er relativt konstant.

Dermed bruker økonomer salgstall for herreundertøy som en temperaturmåler på hvordan det står til med økonomien i landet, skriver Daily Finance.

For eksempel skal salget av herreundertøy i USA ha falt dramatisk i 2009, noen hevder så mye som 12 prosent.

Undertøyssalget skal være en av favorittstatistikkene til den amerikanske samfunnsøkonomen Alan Greenspan, som er tidligere formann for sentralstyret i den amerikanske sentralbanken.

>>>Se hvordan myntene lurer deg!

Cash over komfort

Fordi menn ifølge Daily Finance ikke kjøper inn nytt undertøy før de er helt nødt, så antyder nettavisen at det nå går mange amerikanske menn rundt i særdeles slitte og/eller ødelagte boksershorts.

Når salgstallene på herreundertøy stuper, betyr det at menn prioriterer cash fremfor komfort; det står rett og slett såpass dårlig til med privatøkonomien at innkjøp av nye underbukser blir nedprioritert, til tross for at det er på høy tid å gå til anskaffelse av nye.

Dermed er kanskje mannens undertøy først og fremst en god indikator på tilstanden i lommeboka.