Under halv pris på Ray-Ban-solbriller

Tar du vårens solbrilleinnkjøp over internett, kan du spare flere hundre kroner. Av: Helene Vågsvoll

Solbriller kjøper mange på impuls, men dyrere merkevarer kan du spare på om du sjekker prisene på nett. Foto: Helene Vågsvoll
Solbriller kjøper mange på impuls, men dyrere merkevarer kan du spare på om du sjekker prisene på nett. Foto: Helene Vågsvoll Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våren har endelig meldt sin ankomst, og med våren følger sol og solbriller. Noen vil være trendy og gjemme seg bak luksuriøse merkesolbriller, men denne våren kan alle få råd til solbriller de ønsker seg.

– Vi selger høye antall merkebriller i Europa og Nord-Amerika, og spesielt mange om våren. Dette er hvorfor vi kan holde lave priser, og tilby kundene våre spesielle tilbud, sier Alessandra fra Otticanet.com til DinSide. (Hun oppga ikke sitt etternavn.)

På Otticanet får du den alltid klassiske solbrillen Ray-Ban Aviator 3025 fra 570 kroner. Den samme modellen får du i den norske brillebutikken Krogh Optikk fra 1.321 kroner. Dette er en prisforskjell på 751 kroner før moms på den utenlandske brillen.

For at du skal slippe å tenke på 200-kronersregelen, hvilke varer det er toll på - fra hvilke land, og gebyrer fra Posten, har DinSide laget en kalkulator som automatisk tar høyde for hvilke regler som gjelder for import av varer.

KALKULATOR: Så mye koster nettshoppingen egentlig

Optiker Arvid Krogh tror grunnen til at merkesolbriller er rimeligere på nett kan være knyttet til at driftkostnadene hos nettbutikker er lavere enn hos vanlige butikker.

– Hvis vi vil ha en innbydende og hyggelig butikk med stort sortiment, koster det naturlig mye mer. I en nettbutikk slipper man utgifter som lokaler. I tillegg er solbriller rimeligere jo lengre sør i Europa du kommer, så om man handler fra en italiensk side kommer du ofte godt ut av det, sier han.

Tenk på dette før du kjøper solbriller

Piratkopiering er utbredt

Den første Ray-Ban Aviator ble produsert for jagerflypiloter i 1936. Den doble broen mellom glassene var perfekt som oppbevaringsplass for pilotens sigarett mens han var i luften. Foto: Produsenten
Den første Ray-Ban Aviator ble produsert for jagerflypiloter i 1936. Den doble broen mellom glassene var perfekt som oppbevaringsplass for pilotens sigarett mens han var i luften. Foto: Produsenten Vis mer


Man kan imidlertid ikke være sikker på at man får ekte vare når man handler fra en ukjent nettside. En av måtene å gjøre seg opp en mening på, er å sjekke tilbakemeldingene butikken har fått. Leverer den ekte merkebriller er det som oftest et kommentarfelt hvor kunder kan skrive opp ris og ros.

Kan koste dyrt å kjøpe piratkopier i utlandet

– Jeg har kjøpt sju par solbriller på Otticanet. De har veldig kjapp levering og tilbyr god service. Jeg får brillene på døren kort tid etter bestilling, og kommunikasjonen mellom meg og nettsiden er god, sier kunden Sandra Nordli.

Hun har til nå kjøpt fra merkene Ray-Ban, Dior, Carrera og Oakley.

– Jeg er ikke i tvil om at solbrillene er ekte, legger Nordli til.

Det eneste negative Nordli har opplevd, er at momsregningen ikke kom før etter seks måneder. Men det har ikke noe med nettsiden å gjøre.

KALKULATOR: Så mye koster nettshoppingen egentlig

Prisoversikt på Ray-Ban Aviator Large 3025:
Butikk: Brilleland 1.165,- (tilfeldig valgt butikk i Oslo)
Butikk: Krogh optikk 1.321,- (tilfeldig valgt butikk i Oslo)
Nettbutikk: Solglass.no 899,- (norsk nettbutikk - pris inkludert fri frakt)
Nettbutikk: Otticanet.com fra 570,- (utenlandsk nettbutikk - pris før shipping etc.)

Artikkelen er levert som et elevarbeide fra en student i avgangsklassen i journalistikk ved Norges Kreative Fagskole.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!