Ulik alder i parforhold

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulik alder i parforhold

Hei, Elsa "" />

Jeg er en 43-årig mann som er i ferd med å velge meg ei venninne, eventuelt ei livsledsagerske via kontaktannonsemarkedet. Nå lurer jeg på om stor aldersforskjell mellom mannen og kvinnen betyr noe for forholdet? Vanligvis er det slik at kvinnen er noe yngre enn den mannlige part, svært sjelden den motsatte veien. Jeg kan synes at kvinner ned i 20-årsalderen samt helt opp i 60-årsalderen kan virke tiltrekkende på meg - det har å gjøre med sjarm og utstråling, samt om de er store og fyldige. Kunne du fortelle meg om fordeler og ulemper som ulik alderssammensetning har å si for et parforhold?

Så et spørsmål som ikke berører temaet her direkte: Hvorfor er kvinner langt mer forsiktige med å besvare annonser fra menn, mens kvinner som annonserer får haugevis med svar fra menn?

Jeg vil takke deg og Esben for en helt topp sex- og samlivsspalte. Stå på!

Hilsen T.

Kjære T.

Takk for ros og interessante spørsmål.

Et parforhold kan være såpass mangfoldig, at selv om en kan si noe generelt om fordeler og ulemper med aldersforskjell den ene eller den andre veien, så vil det alltid være unntak.

Det kan være en ulempe dersom aldersforskjellen er så stor, at en befinner seg i ulike generasjoner, med de kulturforskjeller og problemer dette kan føre med seg. Det kan være et problem at det er stor forskjell på livserfaring, slik at perspektivene i forhold til å forholde seg til verden blir for forskjellige. Dette kan være problematisk dersom partene føler de befinner seg i ulike livsfaser: ung og middelaldrende, eller middelaldrende og gammel. Det kan være et problem for et menneske som er i førtiårene, for eksempel, å plutselig leve med en pensjonist. Det kan også være en ulempe dersom en som er svært ung går inn i et parforhold med en mye eldre person, at den yngste går glipp av mye av ungdomskulturen.

La oss se på konstellasjonen eldre mann - yngre kvinne:

Det kan være lettere å leve sosialt med aldersforskjell denne veien, ettersom det er mest tradisjon for pardannelser mellom eldre menn og yngre kvinner.

Seksuelt kan det være en fordel for en eldre mann, som ikke lenger tenner like lett seksuelt, å leve sammen med en yngre kvinne, som vil kunne pirre ham med sin ungdommelige energi og skjønnhet. Hun vil kunne ha glede av en eldre erfaren elsker som har tålmodighet og kunnskap om hvordan han kan stimulere henne seksuelt.

Dersom du velger en kvinne i 20-årene, vil du kunne ha fordelen av at du blir holdt i aktivitet og at du kanskje holder deg ung lengre fordi du blir tvunget til å forholde deg til en yngre kultur. Ulempen er at dette kan bli svært anstrengende i lengden!

Konstellasjonen yngre mann - eldre kvinne.

Dersom en går ut fra din alder, og tenker oss at du går inn i et parforhold til en kvinne som er en del år eldre enn deg, kan en se at du vil kunne nyte modenheten og erfaringen hos en eldre kvinne. Du begynner kanskje å oppleve at din seksuelle energi blir mindre, og at du har mer glede av å bruke tid til kos og kjærtegn. Dette vil du kunne nyte i full monn sammen med en eldre kvinne. Dersom du etter hvert som du blir eldre får problemer med å få reisning like lett og ofte som før, vil en eldre kvinne kunne vite hvordan hun skal stimulere deg. Det vil kunne være en fordel for deg å velge en eldre kvinne, dersom du ønsker å leve mer bedagelig. Ettersom kvinner statistisk lever lengre, kan det også være en fordel om mannen er noen år yngre, slik at kvinnen slipper å bli enke altfor tidlig.

Til slutt en kommentar til ditt siste spørsmål: Jeg tror kanskje kvinner har det lettere med å leve alene enn menn har, og at det kanskje ikke er like mange kvinner som menn som søker en partner. Kvinner er kanskje også forsiktigere, og jeg tror også mer kresne enn menn når det gjelder å finne en partner. Bortsett fra dette, vet jeg at det er en masse kvinner som har veldig lyst til å svare på kontaktannonser, men som synes det er et tegn på manglende attraktivitet at de ikke er blitt funnet på andre måter, og at de selv må gå aktivt ut for å finne en partner. I en tid hvor såpass mange mennesker lever enslige, og ikke finner seg til rette på utesteder og andre steder der menn og kvinner møtes, er det rimelig å bruke andre medier der en kan fremstille seg med de kvaliteter en etter hvert har lært seg er viktige. Kontaktannonser, eller rettere sagt kontaktspalter, der det er plass til å presentere seg så noenlunde, tror jeg kan være et svært nyttig medium for begge kjønn i forhold til å finne en partner.

Lykke til med letingen!

Hilsen Elsa

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!