Det er ikke alle du vil prate med...
Det er ikke alle du vil prate med...Vis mer

Ugler i mosen?

”Betal 950 kroner og slipp uønsket reklame” sier radioannonsen til firmaet Informativ. Her lukter det ugler i mosen.

Firmaet Informativ reklamerte på Norges største nærradio, Radio 1, for ca. to uker siden. Reklamen lovte å stoppe plagsomme telefonselgere og reklame i posten for den nette sum av 950 kroner.

Kampanje og responstelefon-nummeret ble oppgitt til 80031100. DinSide lykkes ikke i å få kontakt med noen på dette nummeret tirsdag 2. mars. Firmaet har også et vanlig telefonnummer, 22607018, men heller ikke her var det tirsdag mulig å få svar...

Vi ville gjerne vite hva tjenesten til Informativ inneholder. 950 kroner er tross alt en drøy pris å betale når vi vet at du ved hjelp av en telefonsamtale til Telenor og Bonniers reservasjonsregister kan reservere deg mot oppføring på lister som selges for reklameformål.

Hvordan reserverere deg?

På telefonnummer 81548020 kan du reservere deg mot:

  • Telefonsalg

  • Videresalg av din adresse i henhold til telefonkatalogdatabasen

  • Adresserte opplysninger

Har du reservert deg, vil listene salgsfirmaene mottar være uten ditt navn og adresse.

Mange salgsfirmaer kan ha egne kundedatabaser, men de sørger i tillegg for å oppdatere sine lister slik at de ikke sender reklame til deg om du har reservert deg.

Hele 300.000 nordmenn har allerede reservert seg, og det er en klar indikasjon på at tilbudet har vært populært. Det beste med tjenesten er at den er gratis. Du ringer kun 81548020 og så er det gjort!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et ekstra pluss i margen er at du kan angre deg. Synes du livet har blitt tomt og lite innholdsrikt etter at du reserverte deg, kan du altså avbestille din reservasjon ved å ringe samme telefonnummer.

Umulig å sikre seg helt

DinSide tok en prat med Jon Christian Amble hos Bonnier DM for å få nærmere opplysninger om hvordan reservasjonen fungerer i praksis:

- Selv om du reserverer deg vil du allikevel stå i telefonkatalogen, samt andre kundebaser du er registrert i. Mange små firmaer bruker fremdeles den gamle metoden med å slå fysisk opp i telefonkatologen for å finne navn og telefonnummer til potensielle kunder. Disse firmaene vil du derfor ikke bli kvitt.

- Meningsmålingsinstituttene vil heller ikke bry seg om din reservasjon. Grunnen er at de frykter for statistiske skjevheter i undersøkelsesmaterialet. I praksis vil det si at du fremdeles vil kunne bli oppringt for å bli spurt om deltagelsen i ulike undersøkelser.

Vårt tips er derfor at du ringer til Telenor og Bonnier hvis du vil hindre telefonsalg og annen uønsket reklame. Du blir dessverre ikke kvitt alt, men er i hvert fall et godt stykke på vei.