www.saleausuggboots.com heter nettbutikken som Kristin og mannen har svært dårlige erfaringer med. Foto: Saleausuggboots.com
www.saleausuggboots.com heter nettbutikken som Kristin og mannen har svært dårlige erfaringer med. Foto: Saleausuggboots.comVis mer

UGG som svir i lommeboka

Kristin (33) ble trukket 4.000,- for fake vinterstøvler.

–Jeg så med én gang at de var fake. For det første så luktet jeg på støvlene, og det som skal være saueskinn, lukter syntetisk. Og den saueullen som skal være inni, er glinsende blank, sier Kristin til DinSide, som nå vil advare andre mot å slå til på tilbud om billige UGG-støvler.

Kristin oppdaget UGG-annonsen på Facebook og tipset kjæresten sin om en mulig julegave. Da støvlene kom i posten, ble han usikker på kvaliteten og valgte til slutt å vise støvlene til Kristin.

–Han hadde undersøkt på internett for å se etter merker som skal indikere at støvlene er ekte, som for eksempel UGG Australia-merket bak på støvlene og merket på siden, og alt stemte. Men da jeg tok dem på meg, kjente jeg at de føltes helt annerledes på foten enn et par andre jeg har, og at sålen bare var plastikk.

Glad i netthandel? Prøv IMPORTKALKULATOREN

4.000,- trukket

Det er lett å være etterpåklok, for kjæresten til Kristin kjøpte støvlene på Internett av det som med det blotte øyet ser ut som en seriøs amerikansk nettbutikk.

Kristin Glistrup (33) oppdaget at støvlene var fake da hun kunne granske dem nærmere. Foto: Privat
Kristin Glistrup (33) oppdaget at støvlene var fake da hun kunne granske dem nærmere. Foto: Privat Vis mer


Betalingen skulle foregå med Paypal, en betalingsløsning som er mye brukt av nettbutikker over hele verden. Det avtalte beløpet var 98 dollar, noe som tilsvarer omtrent 600 kroner, men butikken trakk over 4.000 kroner for kjøpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

>>>Det viste seg nemlig at det ikke var Paypal butikken benyttet seg av

Anmeldt til politiet

Kristin forteller at forholdet er anmeldt til politiet.

Dette er de uekte støvlene som nettbutikken sendte.  Foto: Privat
Dette er de uekte støvlene som nettbutikken sendte. Foto: Privat Vis mer


–Vi var heldige og fikk alt tilbake på forsikringen etter å ha anmeldt forholdet til politiet, men det stopper jo ikke svindlerne, sier hun.

Hun er oppgitt over at useriøse aktører får annonsere fritt på Facebook.

Se opp for fake iPhone!

–Du får ikke kjøpt billige UGG

–Det går faktisk ikke an å få tak i ekte UGG Australia til halv pris, slik mange reklamerer med på internett. Er tilbudet du kommer over veldig mye billigere enn i butikken, så er det fake. Det er en tommelfingerregel, mener Pål Vedner, agent for UGG Australia i Norge.

Han har fått se bilder av UGG-støvlene Kristin og kjæresten kjøpte, og er ikke i tvil om at det er snakk om fake.

–UGG er kanskje ikke verdens vanskeligste sko å kopiere sånn utseendemessig, men kvalitetsmessig er det noe annet. Vi opplever dessverre ofte at folk kontakter oss fordi de har blitt lurt til å kjøpe fake, sier Vedner.

Han forklarer at fordi UGG er produsert av høykvalitets saueskinn, så er det vanskelig å mette markedet fordi råvaretilgangen er begrenset.

- Rapportér gjerne sleipinger til mail@vedner.com, sier Pål Vedner, forhandler av UGG Australia.
- Rapportér gjerne sleipinger til mail@vedner.com, sier Pål Vedner, forhandler av UGG Australia. Vis mer


–Det vil aldri dukke opp et overskuddslager av originale UGG Australia i en container i Rotterdam slik en kan oppleve med andre varer, sier Vedner.

Se hvordan myndighetene jakter på piratkopier

Sjekk på nettsiden!

Det er ikke alltid så enkelt å vite om det du handler er original vare, eller om det bare er en kopi. Derfor har UGG Australia forsøkt å få bukt med problemet ved å gi en ekstra service til sine potensielle kunder.

På hjemmesidene, www.uggaustralia.com, så har du selv muligheten til å finne ut om forhandleren du er i ferd med å kjøpe fra, virkelig forhandler ekte vare. Ved å taste inn navnet på nettstedet i et søkefelt øverst til høyre, får du raskt svar på om du kan stole på at denne er en autorisert forhandler av de originale UGG Australia-bootsene.