Ufarlig å motta SMS i utlandet

Det å motta telefonsamtaler og MMS-meldinger på ferietur i utlandet kan koste skjorta. SMS-mottak derimot, er helt gratis.

ILLUSTRASJON: Per Ervland
ILLUSTRASJON: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du blant dem som av hensyn til gode venners feriekasse har latt være å sende dem tekstmeldinger når de er i utlandet? Da kan vi fortelle deg at du heretter med god samvittighet kan bombardere ferierende venner med alskens tant og fjas. Vi har nemlig snakket med både NetCom, Tele2 og Telenor Mobil, som samtlige kan fortelle at SMS-mottak er gratis i hele verden.

Les også: Du sender 6,6 om dagen

Men MMS koster!

Mottak av multimediemeldinger, eller MMS (Multimedia Messaging Service) som de vanligvis kalles, er derimot ikke gratis. Både med NetCom og Telenor Mobil koster det for eksempel 2,50 kroner å motta en MMS når du er i utlandet. Den som ønsker å tappe feriekassen til ekskjærester, svigermødre, irriterende naboer og dårlige jobbkolleger kan derfor løse dette enkelt ved å pøse i vei teite MMS-meldinger.

Les også: Slik slipper du overraskelser på mobilregningen

Kilder: Ingrid Kristensen - kommunikasjonsdirektør NetCom, Haakon Dyrnes - adm. dir Tele2, Anders Krokan - informasjonssjef Telenor