ILLUSTRASJON: Per Ervland
ILLUSTRASJON: Per Ervland Vis mer

Ufarlig å motta SMS i utlandet

Det å motta telefonsamtaler og MMS-meldinger på ferietur i utlandet kan koste skjorta. SMS-mottak derimot, er helt gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som av hensyn til gode venners feriekasse har latt være å sende dem tekstmeldinger når de er i utlandet? Da kan vi fortelle deg at du heretter med god samvittighet kan bombardere ferierende venner med alskens tant og fjas. Vi har nemlig snakket med både NetCom, Tele2 og Telenor Mobil, som samtlige kan fortelle at SMS-mottak er gratis i hele verden.

Les også: Du sender 6,6 om dagen

Men MMS koster!

Mottak av multimediemeldinger, eller MMS (Multimedia Messaging Service) som de vanligvis kalles, er derimot ikke gratis. Både med NetCom og Telenor Mobil koster det for eksempel 2,50 kroner å motta en MMS når du er i utlandet. Den som ønsker å tappe feriekassen til ekskjærester, svigermødre, irriterende naboer og dårlige jobbkolleger kan derfor løse dette enkelt ved å pøse i vei teite MMS-meldinger.

Les også: Slik slipper du overraskelser på mobilregningen

Kilder: Ingrid Kristensen - kommunikasjonsdirektør NetCom, Haakon Dyrnes - adm. dir Tele2, Anders Krokan - informasjonssjef Telenor

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer