Tyvenes skrekkside

Tyvenes skrekkside

Dette er alle tyvers mareritt.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes et verktøy du kan benytte deg av for å unngå svindel og omsetning av tyvegods. Nettstedet heter Ettersøkt og er per i dag Norges største tyveriregister. Målet er å gjøre tyvenes arbeidsforhold adskillig vanskeligere og samtidig spare samfunnet for millionbeløp.

Alt tyvegods som registreres på Ettersøkt, vil være søkbart/sporbart for alle som har tilgang til internett. Dette betyr at disse gjenstandene er vanskelig å disponere eller selge videre. Tjenesten er helt gratis å bruke.

- Vi er de eneste som får overført komplett informasjon fra politiet om hva som blir stjålet av biler, mc, moped og tilhengere i Norge, sier Jan Karlsen i Tyveriregisteret Ettersøkt til DinSide.

PRISTEST: Her får du den billigste alarmen

Unngå kjøp av tyvegods

DinSide skriver jevnlig om nettsteder og svindlere som forsøker å lure deg. Enkelte useriøse aktører frister med billige varer, som enten er fake eller stjålet. Har du en mistanke om at noen tilbyr deg tyvegods, kan du søke i Ettersøkts database og se om du finner varen der.

Nettsiden samarbeider både med politiet og med oppmerksomme forbrukere.

- Når man gjør informasjon om hva som er tyvegods tilgjengelig for det norske folk, vil tyvene få problemer med å selge det de har stjålet, sier Karlsen.

Hadde du latt deg lure av disse?

Oppklarer forsikringssvindel

I tillegg øker sjansen for at politiet mottar tips som kan føre til pågripelse av tyven for den kriminelle handlingen. Karlsen forteller at registreringen også har medført at flere personer har blitt siktet for forsikringssvindel.

- Tyver ønsker ikke å stjele når lønnsomheten er fjernet. Heller ikke helere ønsker å kjøpe en vare som er sporbart da det er mye større sjanse for at de kan bli pågrepet av politiet for tyveri eller heleri, sier Karlsen.

Ettersøkt har i dag registrert tyvegods for mellom 800 og 900 millioner kroner. Fra august til oktober i fjor mottok de tips om tyvegods for omtrent 4 millioner kroner.

Julia (23) måtte selv hente den frastjålete bilen sin

Har noen forsøkt å lure deg? Tips oss på [email protected]

Denne artikkelen har også tidligere vært publisert på DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer