Tyvene herjer Oslo

Antallet grove tyverier i Oslo gikk voldsomt opp i fjor.

Publisert
Sist oppdatert

Antallet grove tyverier i Oslo økte med 20 prosent fra 2006 til 2007, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Dette vil tyvene ha

Oslo går dermed i motsatt retning av resten av landet, der det ble registrert en nedgang på ni prosent i antall grove tyverier.

Hovedgrunnen til at tyveristatistikken peker oppover i hovedstaden, er at antallet tyverier fra personer på offentlige steder har økt betraktelig.

I fjor ble det registret 10.600 tilfeller av grovt tyveri fra offentlige steder i hovedstaden, en oppgang fra 8.000 i 2006. Hele tre av fire grove tyverier på offentlige steder skjedde i hovedstaden, melder SSB.

Verdens dummeste svindler?

Mindre vinningskriminalitet

På landsbasis ble det anmeldt nær 400.000 lovbrudd i 2007, noe som er en nedgang på 1,7 prosent fra året før. Nedgangen var størst for vinningskriminalitet (ned 4,1 prosent) og narkotikakriminalitet (ned 4 prosent).

Ser vi nærmere på nedgangen i vinningskriminalitet, gikk antallet brukstyverier av bil ned 21 prosent fra året før, en halvering fra året før. Tyverier fra boliger og feriehus gikk ned syv prosent.

Dette stjeler vi...

Kilde: SSB

AKTUELT:


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer