Foto: Sigurd Moe Hetland
Foto: Sigurd Moe HetlandVis mer

Tyr til kino i krisetider

På tross av krisetider, er kinobesøket bedre enn på lenge. Nå vil vi til og med ha litt luksus på kinoen!

- Om vi ser tilbake i tid, er det vanlig at kinobesøket øker i nedgangstider, sier Harald Løbak Sæther, administrerende direktør i Filmweb.

Han sier at på tross av finanskrise, er det mange som tar turen til landets kinosaler.

- Vi ser en fin utvikling i billettsalget nå mot slutten av året, og vi opplever positivitet rundt det å gå på kino, sier Sæther

- Folk kutter kanskje på dyrere opplevelser, samtidig som de vil unne seg noe. Og det å drømme seg bort i en kinosal med en god film, koster ikke all verden, sier Sæter.

Kinosjef Geir Bergkastet i Oslo Kino er helt enig.

- Kino er en lavterskelaktivitet, sammenliknet med å gå på revyer og spise dyre middager ute, sier Berkastet. Han sier også at kinobesøket har vært fantastisk stabilt de siste ti årene, og at kinoene har hatt en økning av billettsalget i år i forhold til i fjor.

Test av Oslos nye luksuskino >>>

Vil ha kinoluksus

En helt vanlig kinoopplevelse er ikke nok lenger, nå skal seterne være ekstra komfortable og beinplassen ekstra stor. Og vi betaler gjerne litt ekstra for en litt mer behagelig kinoopplevelse. Derfor har en rekke kinoer innført såkalte komfortseter og luksusavdelinger.

- Mennesker har forskjellige behov, og derfor har vi hatt et ønske om gi et differensiert tilbud. Det viktigste poenget er at publikum skal sel velge den opplevelsen de vil ha på kinoen, sier Berkastet i Oslo Kino.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noe av dette differensierte tilbudet han snakker om er de ekstra gode setene i Saga kino, som du kan få sitte i mot å betale 30 kroner ekstra for billetten.

På nye Ringen kino ovenfor Grünerløkka finnes det seter som har plass til to personer, i tillegg har kinoen har fått sin egen "Deluxe"-sal. Der må du betale 50 kroner ekstra for billetten, men da får du litt snacks på kjøpet, i tillegg til en ekstra komfortabel kinoopplevelse.

- Dette har vært en formidabel suksess, og det er morsomt å se at deluxe-salen har har så høy etterspørsel.

DinSide testet den såkalte Deluxe-salen på Ringen kino, og vi ble ikke veldig imponerte.

Les testen her >>>

Inspirert av utenlandske konsepter

Slik ser luksuskino ut i Australia. For drøyt 115 kroner kan du slappe av i deilige seter, som kan brettes ut nærmest i vannrett stilling Men pass på så du ikke sovner. (Og ja,vi ser også at dette nesten er et kvalmende glatt reklamebilde...) Foto: Village Cinemas
Slik ser luksuskino ut i Australia. For drøyt 115 kroner kan du slappe av i deilige seter, som kan brettes ut nærmest i vannrett stilling Men pass på så du ikke sovner. (Og ja,vi ser også at dette nesten er et kvalmende glatt reklamebilde...) Foto: Village Cinemas Vis mer


Norge er ikke tidlig ute med å innføre luksuskinoer. Mange steder rundt om i verden finnes kinoer, med det lille ekstra.

Normalt kan det være matservering, slik at kinobesøket kombineres med et restauranttilbud.

Ellers finnes det eksempler på kinoer som går så langt som å tilby massasje under filmen, samt egen personlig butler.

Sammenliknet med dette, er ikke luksusen så veldig mye å skryte av på norske kinoer, men det enkle er kanskje ofte det beste?

Vi har testet den lukussalen på nye Ringen Kino i Oslo. Her er vår dom >>>