Tygg deg slank

Tyggegummi kan både redusere kaloriinntaket og øke energiforbruket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det høres nesten for godt ut til å være sant, men en ny studie viser altså at sukkerfri tyggegummi kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

For å komme til den konklusjonen sammenlignet Kathleen Melanson, som er førsteamanuensis i klinisk ernæringsfysiologi ved The University of Rhode Island, ifølge Science Daily forskjellen mellom det å tygge og det å ikke tygge tyggegummi.

Færre kalorier og mindre sult

Når testpersonene tygget tyggegummi i totalt én time om morgenen (fordelt på tre økter à 20 minutter) inntok de 67 færre kalorier når de spiste lunsj, og de kompenserte ikke for dette ved å spise mer senere på dagen. De mannlige deltakerne hevdet også at de følte seg markant mindre sultne etter å ha tygget tyggegummi.

Les også: Ned i vekt med slanketyggis

Når testpersonene tygget tyggegummi både før og etter et måltid brukte de dessuten fem prosent mindre energi og følte seg mer energiske enn når de ikke tygget tyggegummi.

Ifølge Melanson blir nerver i kjevemusklene stimulert av tyggingen slik at de sender signaler til appetittsenteret i hjernen, som regulerer metthetsfølelsen. Dette kan forklare hvorfor det å tygge tyggegummi kan gjøre at man føler seg mindre sulten.

Les også: Tyggis gjør deg smartere

Kan være et nyttig hjelpemiddel

- Dette er en studie som gikk over kort tid, så det neste skrittet blir å utføre en studie med lengre varighet og å bruke testpersoner som bør gå ned i vekt, sier Melanson.

- Men basert på disse første resultatene kan man anta at det å tygge tyggegummi kan være et nyttig hjelpemiddel når man skal ned i vekt.

35 personer deltok i studien, som ble utført ved The University of Rhode Island Energy Metabolism Lab og presentert på The Obesity Societys årlige møte i 2007.

Les også: Bedre tenner med tyggis?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!