Nokias nye, og lille 8210
Nokias nye, og lille 8210Vis mer

Tvillingkort til mobilen

NetCom har lenge tilbudt deg "TvillingSim", og nå kan også du som er Telenor-kunde kjøpe et tvillingkort. Har du en gammel slepbar mobiltelefon som ligger i bilen, kan tvillingkortet være en grei investering.

Har du hatt mobil i noen år har du antagelig flere telefoner liggende i huset. Utviklingen har vært formidabel, dagens telefoner er langt mindre, mer brukervennlige og ikke minst har de mye bedre batterikapasitet.

Nokias "gamle" 6081
Nokias "gamle" 6081 Vis mer

Den gamle "slepbare" telefonen din kan imidlertid fremdeles gjøre nytten. Problemet har vært at de aller fleste av oss kun har hatt ett virksomt mobilabonnement, og det har selvfølgelig stått i den nyeste telefonen.

For deg som har en fastmontert mobiltelefon i bilen, eller en PC med mobil oppkobling, kan et tvillingabonnement være en enkel og grei løsning. Med et tvillingabonnement slipper du nemlig å bytte SIM-kort hver gang du skal bytte mellom telefonene.

Fordeler med tvillingkortene

  • To SIM-kort

  • Ett telefonnummer

  • En telefonsvarer, hvis noen legger igjen en melding i din personsvarer vil du få beskjed uansett hvilken telefon du har påslått

  • En PIN kode

  • En PUK kode

  • Kun en faktura
Noen ulemper er det også, selvfølgelig... Husk at siden det er to separate SIM-kort, deler de ikke minne. Du må derfor lagre telefonnumre separat på hvert av SIM-kortene.

Forskjeller NetCom og Telenor

NetComs og Telenors hjemmesider kan du lese mer om hvordan tvillingkortene deres fungerer.

NetCom var altså først ute med å tilby tvillingkort, men det virker nå som om Telenors løsning er hakket vassere enn NetComs. Den koster imidlertid mer også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge NetComs egne infosider kan du bare ha ett SIM kort aktivt om gangen, det vil si at når den ene telefonen er på, må den andre være slått av. Dette vil jo vanligvis ikke være noe problem, men dersom du og familiens minstemann forsøker å sette opp to samtaler samtidig, vil begge bli brutt. Er begge telefonene påslått samtidig vil det også være tilfeldig hvilket SIM-kort du mottar samtaler eller tekstmeldinger på.

Er du derimot Telenor kunde kan du både ha på begge telefonene, og ringe ut fra begge samtidig. Ved innkommende anrop vil det ringe i begge terminalene, og du kan selv velge hvilken telefon du vil svare på.

Har du tilleggskortet fra Telenor i en PC, er det heller ikke noe problem å prate i mobiltelefonen samtidig som du er online. Er en av mobiltelefonene avslått eller befinner seg i et område uten dekning, vil det ringe i den andre mobiltelefonen ved innkommende samtaler.

Hvor mye koster det?

Hos NetCom koster det 100 kroner i innmeldingsavgift, og 25 kroner i månedsavgift for å bli den lykkelige eier av et TvillingSimkort.

Telenorkunder må grave enda dypere i lommeboka, her er etableringsavgiften på 200 kroner, i tillegg til en abonnementsavgift på 35 kroner per måned.

I tillegg kommer selvfølgelig vanlig abonnementsavgift på hovedsimkortet. Det koster altså å være kar, valget er ditt.