Tviler på at man kan være "bi"

Amerikanske forskere sår tvil om biseksualitet virkelig eksisterer, ifølge New York Times.

Enkelte mennesker er tiltrukket av kvinner, mens andre er tiltrukket av menn, og noen er tiltrukket av begge kjønn.

En studie sår imidlertid tvil om det faktisk finnes ekte biseksualitet, i det minste hos menn.

Studiene, som ble gjennomført av en gruppe psykologer fra Chicago og Toronto, støtter opp under de som lenge har vært skeptiske til at biseksualitet virkelig er en legning.

Mennesker som hevder at de er biseksuelle er ifølge forskerne vanligvis homoseksuelle, men med et motstridende forhold til sin seksualitet.

I studiene målte psykologene graden av opphisselse som utartet seg på forsøkspersonenes genitalier når de så pornografiske bilder av menn og kvinner.

Psykologene fant ut at menn som hevdet de var biseksuelle enten ble opphisset av andre menn eller kvinner, men ikke begge deler. Forsøkene viste også at disse personene som regel tente på andre menn.

Basert på selvrapportering
- Forskning på seksuell legning har stort sett blitt basert på selvrapportering. Våre studier er en av få undersøkelser som er basert på psykologiske metoder, sier doktor Lisa Diamond, førsteamanuensis i psykologi og kjønnsidentitet ved universitetet i Utah, til New York Times.

- Uoverensstemmelsene mellom hva som foregår i folks hjerner og kropper er et puslespill som slår sprekker i våre definisjoner av begjær. Man har tidlig antatt at folk mener det samme, men her har vi bevis for at dette ikke stemmer, sier hun videre.

Men ikke alle haster til de samme konklusjonene.

- Biseksuelt begjær er enkelte ganger flyktig og forbigående og som oftest misforstått. Menn og kvinner ser også ut til å ha forskjellig hyppighet av biseksuell tiltrekning, sier doktor Randall Sell, universitetslektor for klinisk sosialmedisin ved Columbia University, til New York Times.

- For enkelte psykologer vil dette studiet være en støtte for legene til å fortelle folk at de ikke er biseksuelle med på vei til å oppdage at de homofile. I realiteten vet vi alt for lite om seksuell orientering og identitet til å komme med slike konklusjoner, sier Sell videre.

Først opprettet 06.07.2005
Sist redigert 24.09.2007