TV-en kan ødelegge sexlivet

Par som ikke har tv på soverommet har dobbelt så mye sex, viser en ny italiensk studie.

- Dersom du ikke har tv på soverommet dobles sexfrekvensen, sier Serenella Salomoni , lederen av forskningsprosjektet.

I alt deltok 523 italienske par i undersøkelsen. Det kom frem at par uten fjernsyn hadde sex sju ganger i måneden, sammenlignet med 1,5 for de med soveroms-tv.

Psykologene fant også at fjernsynsprogrammer påvirker sexlysten. Sex etter en voldelig film utelukkes av halvparten av parene i undersøkelsen, mens realityprogrammer vekker lysten hos hvert tredje par.

Sunt for sexlivet
Sexolog Gro Isachsen tror ikke at tv på soverommet nødvendigvis bare er negativt. Hun mener det er bruken det kommer an på.

- Det spørs litt hva folk velger å se. Noen ser jo porno eller erotiske filmer, og da vil jeg heller tro det piffer opp sexlivet, sier Isachsen til Mozon.no

Hun legger til at tv-en også kan virke forstyrrende, og at det er viktig å vite at det finnes en av-knapp.

- For noen kan tv bli en virkelighetsflukt, nærmest som et dop. Folk er generelt veldig slitne i dag, og både sexlivet og de dype, nære samtalene kan fort lide på bekostning av tv-en, sier Isachsen.

Soveroms-tv populært
Kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i Expert sier at kjeden selger enormt mange tv-er for soverom og kjøkken.

- Trenden er at tv-ene blir mindre og flatere, noe som gjør de enkle å plassere overalt i huset. Dessuten har salget av 17 og 19 tommere eksplodert det siste året. Dette er typiske tv-er som folk ønsker å ha på veggen, sier Bentestuen til Mozon.no

Han sier at interessen for flatskjerm-tv er stor både blant yngre og eldre, og at vi får amerikanske tendenser i Norge.

- Det er ikke uvanlig med opptil tre og fire tv-er i hver husstand, men om det går ut over folks sexliv har jeg ingen formening om, sier Bentestuen.

Føler du for å piffe opp hverdagen? Det er ikke for sent med et nyttårsforsett eller to...

LES MER: 10 SEXY NYTTÅRSFORSETT

 

Mozon, 20.01.2006