Tusenvis skal boikotte Coca Cola

Fra 1. mars og to uker fremover skal over 20.000 personer unngå å kjøpe produkter fra verdens største brusselskap.

<B>BOIKOTT:</B> Tusenvis skal protestere mot Coca Cola ved å boikotte produktene fra brusgiganten i to uker. Foto: colourbox.com
BOIKOTT: Tusenvis skal protestere mot Coca Cola ved å boikotte produktene fra brusgiganten i to uker. Foto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet oppfordrer til boikott av Coca Cola-produkter i to uker fra 1. mars 2011.

Stiftelsen ønsker å legge et press på brusgiganten, og foreløpig har mer enn 20.000 nordmenn meldt seg til boikott gjennom Facebook.

Samarbeider med faren til drapsmistenkt

Bakgrunnen for boikotten, er at Coca Cola samarbeider med Shaher Abdulhak, faren til den drapsmistenkte Farouk Abdulhak.

Farouk er etterlyst av Interpol for å stå bak drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen. Magnussen ble drept i London i mars for snart tre år siden.

Ifølge Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet oppholder Farouk seg i Jemen under beskyttelse av sin far.

Les mer om saken her: Justiceformartine.com

- Ingen relasjon med den mistenkte

Stein Rømmerud, kommunikasjonsdirektør i Coca Cola i Norge, sier selskapet har et tett samarbeid med stiftelsen som nå oppfordrer til boikotten.

- Dette er en sak der vi har sterk medfølelse og sympati med pårørende og andre som er involverte. Det er viktig at den personen som er mistenkt, blir pågrepet og stilt for retten. Vårt selskap er godt kjent med saken og vi følger den tett, sier Rømmerud til DinSide.

Skal du boikotte Coca Cola

(Avsluttet)
Ja(58%) 3268
Nei(35%) 2010
Vet ikke(7%) 384
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Han sier selskapet ikke vil gi etter for presset, fordi de mener de ikke har noen relasjon med den drapsmistenkte.

- Vi har ingen relasjon med den mistenkte. Faren til den mistenkte driver tre tapperier i Midtøsten, som blant annet tapper Coca Colas produkter. Faren er ikke mistenkt i saken.

Hva med boikotten?

Rømmerud ønsker ikke å si noe konkret om hva en slik boikott vil gjøre for samarbeidet med Stiftelsen.

- Selve boikotten har vi ikke noen synspunkter om, bortsett fra at vi ser at det er et stort engasjement der ute, og synes det er viktig at den som er mistenkt blir pågrepet.

DinSide: - Hvilke konsekvenser vil en slik boikott få for salget av Coca Colas produkter i Norge?

- Det er det for tidlig å si noe om, sier Rømmerud.

Hvor mange vil egentlig boikotte?

Selv om det er mange tusen som sier de skal delta i en boikott av Coca Cola-produkter, er det langt fra sannsynlig at alle vil følge dette løftet. Hvor mange er det ikke som trykker "liker" på en Facebook-side, men som aldri følger det opp?

Riktignok har det vært tilfeller der stort press fra forbrukerne på Facebook, har bidratt til at store bedrifter har gitt etter for presset.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!