Tulletelefon får voksen bot

Må betale nesten én million kroner etter å ha plaget nordmenn.

TULL: Tjenesten Tulletelefon og selskapet bak, M-Quest, bryter markedsføringsloven ifølge Forbrukerombudet. Nå får de nesten én million kroner i mulkt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TULL: Tjenesten Tulletelefon og selskapet bak, M-Quest, bryter markedsføringsloven ifølge Forbrukerombudet. Nå får de nesten én million kroner i mulkt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Nordmenn raser mot Tulletelefon" skrev DinSide tidligere i høst.

I løpet av sommeren fikk Forbrukerombudet klager fra rundt 240 nordmenn som fikk regninger fra selskapet M-Quest og deres tjeneste Tulletelefon. De hevdet alle å aldri ha meldt seg på noen tjeneste, men fikk likevel tekstmeldinger og regninger på opp mot tusen kroner. Meldingene som tikket inn kostet nemlig 200 kroner å motta per stykk.

Ombudet så alvorlig på saken, og truet med tvangsmulkt om ikke saken løste seg.

Les saken her: 240 nordmenn fikk skyhøye regninger de aldri ba om

Det ble ingen løsning. Og nå går Forbrukerombudet gjennom Markedsrådet for å sende en heftig tvangsmulkt til det Mysen-baserte selskapet.

INGEN NÅDE: M-Quest har fått sin sjanse, men ikke tatt den. Nå vil forbrukerombud Gry Nergård ilegge selskapet en monstermulkt. Foto: FORBRUKEROMBUDET
INGEN NÅDE: M-Quest har fått sin sjanse, men ikke tatt den. Nå vil forbrukerombud Gry Nergård ilegge selskapet en monstermulkt. Foto: FORBRUKEROMBUDET Vis mer


950.000 kroner i mulkt

- Dette er en svært alvorlig sak. Når over 230 forbrukere klager til oss, og det gjelder store pengebeløp, er det viktig at det blir reagert kraftig mot de ansvarlige, sier forbrukerombud Gry Nergård i en pressemelding.

Hun er ikke i tvil om at M-Quest faktisk har brutt markedsføringsloven, og at de dermed gjør seg fortjent til en tvangsmulkt. Selskapet har blitt bedt om å dokumentere at forbrukerne som mottok de dyre tekstmeldingene faktisk ba om dem, men det har ikke M-Quest klart.

Mulkten skal ligge på 800.000 kroner til selskapet, samt 150.000 kroner til styreleder Kjetil Alexander Giltvedt. Forutsatt at Markedsrådet er enig med Forbrukerombudet.

- M-Quest har forsøkt å tjene mye penger på lovbruddene. I denne typen saker er det svært viktig at gebyret er høyt nok til at det ikke skal lønne seg å drive ulovlig virksomhet, sier Nergård.

Rådyr SMS-konkurranse lover premier, men det er noe de ikke forteller deg

Ikke "ferdig med saken"

Sist DinSide skrev om saken, snakket vi med styreleder Kjetil Alexander Giltvedt i M-Quest.

- OK, ting skulle kanskje blitt gjort annerledes, men vi har stoppet alle tjenestene og er ferdige med saken, sa han da.

Men som vi påpekte: Han var langt fra "ferdig med saken".

M-Quest lovet sist å legge ned tjenesten, og Tulletelefon.no er nå ikke tilgjengelig. Er du nysgjerrig, finner du Googles lagrede kopi her.

"Du har vunnet!" sier meldingen, "Nei, det har du ikke!" sier Forbrukerrådet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer