Foto: Faksimile fra norsk-tipping.no
Foto: Faksimile fra norsk-tipping.noVis mer

Tror rekordpotten går i dag

Norsk Tipping er nesten overbeviste om at de skal dele ut 72 millioner kroner i kveld.

Denne uken sprenger Norsk Tipping alle norske rekorder, når de frister med å dele ut inntil 72 millioner kroner til spillere som klarer å gjette hvilke seks gulltall som blir trukket ut i Viking-Lotto.

- Det er ny rekord på pengespill i Norge!, sier pressetalsperson Magne Vikøren i Norsk Tipping.

GULLREKKA: Er dette tallene du bør satse på?

Tror den går i dag

Hovedårsaken til at beløpet er blitt skyhøyt, skyldes lykketallspotten, som sakte men sikkert har bygget seg opp hver måned. For at denne potten skal bli utdelt, må dette såkalte lykketallet, som blir valgt på forhånd, bli trukket ut som et av de seks hovedtallene.

Ifølge Norsk Tipping skjer dette i gjennomsnitt hver tiende uke.

- Men nå er vi tolv uker på overtid ifølge statistikken, noe som skyldes tilfeldigheter. Ingen har hatt seks rette med lykketall siden før jul i fjor, og derfor har potten vokst jevnt og trutt, sier Vikøren.

Magne Vikøren, Norsk Tipping
Magne Vikøren, Norsk Tipping Vis mer


Selv om det er umulig og forutsi når lykketallet blir trukket ut, taler stemningen i Norsk Tipping for at den magiske lottokulen blir trukket ut i dag.

- Vi begynner å bli utrolig spente. Vi sitter og venter og venter, det er som et svangerskap på overtid, sier Vikøren.

Han forteller at folkene i Norsk Tipping var sikre på en lykketallsutbetaling forrige onsdag. Nå venter de bare på å dele ut sine 72 millioner i kveld. Men altt står og faller på tilfeldigheter: Det er like sannsynlig som usannsynlig at lykketallet blir trukket ut i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LES OGSÅ: Hva sier Norsk Tipping når de ringer og forteller gladnyheten?

Spillegal?

Hvor ofte spiller du pengespill? (Avsluttet)
En gang i blant(37%) 247
Så godt som aldri(29%) 194
Ofte - men jeg har ikke noe problem(26%) 171
Altfor ofte - jeg er avhengig(7%) 48
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Flere spillere enn du tror

Det er én ting du bør vite før du spiller. De aller fleste er klar over at sjansene for å vinne er mikroskopiske, men er du klar over at det like gjerne kan være en danske eller islending som stikker av med hele sulamitten?

For det som skiller Viking-Lotto fra vanlig Lørdags-Lotto, er at det førstnevnte spillet er et samarbeid mellom de nordiske landene, samt Estland. Det betyr at du kjemper mot spillere i Sverige, Danmark, Finland, Island og Estland om å velge ut de seks gulltallene.

Sverige og Estland deltar ikke i lykketallssamarbeidet, slik at dersom lykketallet blir trukket ut, og en person fra et av disse landene får seks rette, blir lykketallspotten stående til neste trekning.

Husk at antallet spillere ikke påvirker dine vinnersjanser. Det eneste som kan bli opåvirket er den utbetalte pengesummen.

LES OGSÅ: Nektet å ta imot lottogevinsten


Lenge til neste gang

Med en stadig voksende premiepott har også omsetningen økt betraktelig. Forrige uke hadde Viking-Lotto en omsetning på over 40 millioner kroner, noe som er drøyt ti millioner mer enn normalt.

- Vanlig omsetning ligger på rundt 30 millioner kroner. Det skal sies at i en uke i 2000 var omsetningen på hele 81 millioner kroner. Da var det trippel jackpot, det vil si 33 millioner kroner i potten, sier Vikøren.

Dersom rekordsummen blir delt ut i kveld, må vi vente lenge før vi eventuelt ser en tilsvarende høy gevinst i Viking-Lotto.

- Det er første gang vi når dette nivået her, og det vil bli lenge til neste gang potten blir så stor.

Bengt Scheldt, Gjeldsoffer-Alliansen
Bengt Scheldt, Gjeldsoffer-Alliansen Vis mer


Like vanskelig å behandle som heroinmisbrukere

Tall fra Statens institutt for rusmiddelforskning (Sirus) viser at drøyt 1,4 prosent av befolkningen har eller har hatt pengespillproblemer.

Leder i Gjeldsoffer-Alliansen, (GOA) Bengt Scheldt, sier den gigantiske gevinsten kan lokke folk inn i pengeproblemer.

- Det er klart det føyer seg inn i rekken av muligheter for å vekke spilleinteresse. Mange millioner kroner i premie frister mer enn en automat som tikker ut noen tyvekroninger, sier Scheldt.

Organisasjonen hans avviser hjelp til spilleavhengige.

- Det er helt bortkastet å hjelpe disse med gjeldsproblemer. Tilbakefallsprosenten er nesten som hos heroinmisbrukere, sier Scheldt, som refererer spilleavhengige videre til organisasjoner som Blå Kors. Først etter at disse personene har fått behandling, ønsker GOA å hjelpe dem ut av sine pengeproblemer.

KJENDISØKONOM ADVARER:

- Det er farlig å vinne i Lotto

Vet det er vanskelig å vinne

Norsk Tippings holdning er at folk flest har et sunt forhold til det å spille, selv om 72 millioner kan virke ekstra lokkende.

- Alle vet at vinnersjansene ikke er store. Jeg er ingen økonom, men jeg vil ikke akkurat anbefale folk å ta opp et forbrukslån på forhånd, i håp om å vinne i Lotto, sier Vikøren i Norsk Tipping.

Han sier Viking-Lotto må ha store premiegevinster for å konkurrere om kundene.

- Kundene ønsker store premier, og skal vi få folk til å velge oss, må vi være attraktive. I andre land er premiene mye større. Sverige har for eksempel hatt pengespillpremier på over 100 millioner kroner, sier Vikøren.