Tror nye renteøkninger vil dempe boligprisveksten

Torsdagens renteøkning vil neppe få store konsekvenser, men Norges Eiendomsmeglerforbund tror videre økning vil dempe veksten i boligprisene.

VIL DEMPE PRISVEKSTEN: Norges Eiendomsmeglerforbund tror videre økning vil dempe veksten i boligprisene. Foto: NTB scanpix
VIL DEMPE PRISVEKSTEN: Norges Eiendomsmeglerforbund tror videre økning vil dempe veksten i boligprisene. Foto: NTB scanpixVis mer

Torsdagens rentehopp markerer en ny tid for 333.000 boligeiere som aldri har opplevd renteøkning. Det er sju år siden siste Norges Bank varslet økning av styringsrenten.

– Den første renteøkningen vil bety lite for husholdningens økonomi, og det er heller ikke gitt at det slår ut i høyere boligrente for alle, men det store spørsmålet er hvordan sentralbankens rentesignal vil påvirke folks atferd, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Han tror at etter hvert som det kommer flere rentehevinger kan vi forvente at det vil dempe den usunne pris- og gjeldsutviklingen som har vært i deler av landet under årene med rekordlave renter.

– Boligmarkedet har i lang tid vært overstimulert av lave renter, derfor er tiden moden for en forsiktig normalisering av rentenivået nå som norsk økonomi er på vei opp, sier Geving.