Tror nye renteøkninger vil dempe boligprisveksten

Torsdagens renteøkning vil neppe få store konsekvenser, men Norges Eiendomsmeglerforbund tror videre økning vil dempe veksten i boligprisene.

VIL DEMPE PRISVEKSTEN: Norges Eiendomsmeglerforbund tror videre økning vil dempe veksten i boligprisene. Foto: NTB scanpix
VIL DEMPE PRISVEKSTEN: Norges Eiendomsmeglerforbund tror videre økning vil dempe veksten i boligprisene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdagens rentehopp markerer en ny tid for 333.000 boligeiere som aldri har opplevd renteøkning. Det er sju år siden siste Norges Bank varslet økning av styringsrenten.

– Den første renteøkningen vil bety lite for husholdningens økonomi, og det er heller ikke gitt at det slår ut i høyere boligrente for alle, men det store spørsmålet er hvordan sentralbankens rentesignal vil påvirke folks atferd, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Han tror at etter hvert som det kommer flere rentehevinger kan vi forvente at det vil dempe den usunne pris- og gjeldsutviklingen som har vært i deler av landet under årene med rekordlave renter.

– Boligmarkedet har i lang tid vært overstimulert av lave renter, derfor er tiden moden for en forsiktig normalisering av rentenivået nå som norsk økonomi er på vei opp, sier Geving.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!