<strong><B>FUNGERER IKKE:</strong></B> IPad kan brukes til å surfe på nettet, men tekniske begrensninger gjør at du foreløpig ikke kan bruke den til å logge inn på alle norske nettbanker. Foto: Apple/DinSide
FUNGERER IKKE: IPad kan brukes til å surfe på nettet, men tekniske begrensninger gjør at du foreløpig ikke kan bruke den til å logge inn på alle norske nettbanker. Foto: Apple/DinSide Vis mer

Trøbbel med nettbank på iPad

Manglende javastøtte på Apples iPhone og iPad gjør det umulig å logge inn i enkelte nettbanker.

Publisert
Sist oppdatert

Kanskje et av de viktigste trekkplastrene til Apples nye mediebrett, iPad, er muligheten til å enkelt og elegant surfe på nettet. Derfor er det nok mange som er skuffet over manglende java-støtte, som begrenser tilgangen til noe av innholdet til nettet.

Dessverre betyr dette at mange nordmenn ikke kan logge seg inn på nettbanken sin på iPad. Dette rammer kunder i alle nettbanker der BankID er eneste måte å logge seg inn på.

BankID krever javastøtte for å kunne fungere, og om banken ikke tilbyr en alternativ innloggingsmetode, er iPad-en ubrukelig som nettbank.

HER ER DOMMEN: Vi har testet iPad

Fortsatt mulig

For et par dager siden fikk DinSide hendende i den splitter nye dingsen til Apple. Og selv om vi ble imponert, fikk vi også bekreftet at det rett og slett ikke er mulig å logge seg inn i nettbanker med BankID.

<strong><B>FEILMELDING:</strong></B> Denne meldingen kommer opp når du prøver å bruke BankID i Postbankens nettbank på iPad.
FEILMELDING: Denne meldingen kommer opp når du prøver å bruke BankID i Postbankens nettbank på iPad. Vis mer


Vi forsøkte både å komme inn på Postbanken og Skandiabanken med BankID, uten å lykkes. Enkelte banker, for eksempel Skandiabanken, tilbyr alternative metoder for innlogging, slik at det er mulig å komme inn på nettbanken uten å bruke BankID.

Les også: Ny innlogging i Skandiabanken

Ser på løsninger

Kommunikasjonssjef Mona Strøm Arnøy i BankID Norge sier de er fullt klar over at iPad og enkelte andre produkter ikke er kompatible med systemene deres.

- Vi har utviklet løsninger som gjelder for banker på mobil og pc. Nå ser vi at det er en fremvekst av andre typer produkter som faller mellom disse plattformene, som vi ikke leverer løsninger til, sier Arnøy til DinSide.

Hun bekrefter at BankID ser på løsninger som også vil være kompatible med mediebrett, som for eksempel Apples iPad.

- Disse plattformene er interessante for oss, men vi følger utviklingen nøye og ønsker å holde oss à jour, for vi ønsker å levere løsninger til disse plattformene også.

Les mer om BankID her

Mange bank-applikasjoner

<strong><B>NYTTIGE BANK-APPS:</strong></B> Nordea er en av flere banker som har lansert egen applikasjon for iPhone. Foto: Nordea
NYTTIGE BANK-APPS: Nordea er en av flere banker som har lansert egen applikasjon for iPhone. Foto: Nordea Vis mer


De nedlastbare applikasjonene til iPhone er blitt en pengemaskin for Apple, og suksessen er videreført til iPad. Flere banker har dratt nytte av funksjonaliteten, ved å utvikle egne bankapplikasjoner spesielt rettet mot iPhone og antagelig etter hvert iPad.

Både Sparebank 1 og Nordea har applikasjoner som gjør at du skal få litt bedre økonomisk kontroll.

Foreløpig kan du ikke bruke disse applikasjonene til å gå inn på nettbanken din, men det vil nok skje utvikling på dette område om ikke lang tid.

Eksempelvis lover Skandiabanken på sine nettsider at de jobber med en mobilbank som er spesielt tilpasset Apples portable produkter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer