Trist, men billig

Det er kanskje ikke pent å si det, men vi følte oss litt snytt da vi besøkte den store salgs-messen på Lillestrøm. Ja, det var tilbud på Lego, juletrepynt og Jamie Oliver-gryter, men hva med alle flatskjermene og stereoanleggene reklamen lovet? Hvor var utvalget?

Trist, men billig

  1. Bildespesial


Smalt

Fire messer. Fire mer eller mindre fulle messehaller. Fra frimerkeutstillingen i den lille hall A til lekebiler og boblebad i hall D. Messehallene rommet alt vi visste vi ønsket oss - og enda mye mer. Men vi følte oss likevel litt snytt etter å ha besøkt den store salgsmessen på Lillestrøm.

MISVISENDE REKLAME:
Hvor var utvalget?
MISVISENDE REKLAME:
Hvor var utvalget? Vis mer


Leter du etter nips, bunader eller massasjestoler er utvalget stort. Er du interessert i hvitevarer, derimot, finner du kun én leverandør. At leverandøren er av det bra slaget (Siemens) og at de deler ut 30 prosent messerabatt på alle innebyggingsmodellene sine får så være: Hvor er de andre leverandørene? Nesten rart, at Siemens-forhandleren setter ned prisen så mye, når det er total mangel på konkurranse. De ovennevnte flatskjermene likeså: På vår runde kom vi over ett stand som hadde flatskjermer, og disse kan vi til daglig se foran PCen: www.flatskjerm.no.

Knallgode tilbud

Messen tar seg heldigvis opp på at de fleste som faktisk var tilstede, kunne skilte med store rabatter. Vi så halv pris på Tefal-gryter på Jernia og på rettferdig juletrepynt på Fair Trade. Skal du bytte ut TV-stolen, kan du få rabatt på en rekke Stressless-stoler, og avslag på senger og madrasser fra Bohus. Tenker du på å installere varmepumpe får du dette billig. - Og jommen fikk vi ikke tatt med oss litt billig Lego, en signert bok og en julekalender eller to. Fire julegaver mindre å tenke på.

Noe nytt, noe gammelt og litt blåmuggost.

En positiv overraskelse var de mange mindre norske matvareprodusentene. Det får så være at et par av dem ble plassert litt rart (midt mellom bunader og keramikkfat kom vi over knakende gode spekepølser). Og nesten alle var meget rundhåndet med smaksprøvene.

Det var ost fra små ysterier, vin, pølse, sylte og ribbe fra økologiske griser. Og konfekt som smeltet på tungen fra minst to lokale sjokoladeprodusenter. Og hvem skulle tro burgere av gjeddekaker var så godt?

Markedsplass

Det er heller ingen ting å si på bredden av det du kan kjøpe på messen. Golfutstyr. Lekebiler. Håndmalte silkeklær. Eiendomsmeglertjenester. Bunader. Varmepumper. Forsikring. Abonnementer. Og selvfølgelig: En rekke varianter av geniale produkter du ikke visste at du trengte: Maskinen som kutter frukt og grønt. Universalvaskemidler. Du har sett det før og du kommer til å se det igjen.

Hjem og Fritidsmessen er altså både hummer og kanari - men vi sitter likevel igjen med en følelse av at vi gjerne skulle sett flere varianter av både fisk og fugl. Eller kanskje det rett og slett hadde vært en fordel å dele seg i to?

Én ting er ihvertfall klart: Klarer noen å samle alle de forskjellige lokale matvareprodusentene, pluss kanskje noen til, da reiser vi gjerne til Lillestrøm igjen. Eller til Stavanger eller Kirkenes, for den saks skyld.