Trinn 3. Tapping av kontoen

Vel hjemme i Norge tilbakeførte jeg kreditten på kontoen. Det var da gått 14 dager siden kortet hadde blitt sperret. Overraskelsen var derfor stor da kontoen fortsatt viste et minus på 271 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ikke store beløpet, men irriterende nok.

Beløpet på 36,26 EURO hadde blitt brukt på en utenlandsk telefonitjeneste, og hadde blitt trukket fra konto fem dager etter at jeg hadde kommet tilbake til Norge.

Kundeservice

Jeg kontaktet umiddelbart Skandiabankens kundestøtte og forklarte situasjonen.

Resultatet ble at jeg fikk tilsendt et egenerklæringsskjema - en slags tapsmelding, der jeg måtte gjenta hvordan kortet ble stjålet, og hvilke beløp jeg krevde tilbakeført.

Et par dager senere hadde VISA tilbakeført beløpet, inkludert renter, til kontoen.

Men hvordan i all verden kunne kortet bli brukt etter at det var sperret?

Kortsperrene duger ikke på småbeløp

- Problemet er at kredittkortsperrene først slår inn når beløpet er over en viss størrelse, sa kundeveilederen hos Skandiabanken. Småbeløp, som i ditt tilfelle, kan altså gli gjennom systemet.

Men betyr det at jeg må leve med faren for uatoriserte trekk fra kontoen min framover?

- Ja dessverre er det nok slik. Kortet vil faktisk kunne brukes til å ta ut småbeløp, helt til dets gyldighetsperiode er ute. Mitt råd er derfor at du tømmer den kontoen kortet er knyttet til, og at du oppretter en ny konto. Bestill så ett nytt kort på den nye kontoen.

- På den måten vil du slippe å kontrollere kontobevegelsen på den gamle kontoen hver eneste uke. Da holder det å stikke innom med jevne mellomrom, for så å kreve eventuelle uautoriserte trekk tilbakeført, avsluttet kundebehandleren.