Dette er bare noe av det de mindre treningssentrene lokker med: Døgnåpent, vask av treningstøy og elektroniske nøkler som gir tilgang til alt fra garderober til personlige treningsprogram.
Dette er bare noe av det de mindre treningssentrene lokker med: Døgnåpent, vask av treningstøy og elektroniske nøkler som gir tilgang til alt fra garderober til personlige treningsprogram.Vis mer

Treningssentre som skiller seg ut

Bruker andre midler for å tiltrekke seg kunder.

SATS har over 230 000 medlemmer, mens ELIXIA har cirka 140 000 medlemmer. Friskis&Svettis og 3T har begge rundt 30 000 medlemmer. Mange av de største treningssentrene lokker til seg nye medlemmer ved hjelp av blant annet gratis treningsveiledning, barnepass og frokost, samt lange åpningstider, et stort utvalg av gruppetimer, rabatter, kurs, gratis personlig trener osv.

Dette er positive medlemsfordeler for mange. Men det er likevel mange som irriterer seg grønn over andre ting man kan møte på de største treningssentrene, som bindingstid, ofte på inntil 12 måneder, og at mange har egne regler for frysing av medlemskap.

Nå kommer det flere og flere mindre treningssentre som gjør alt for å lokke til seg kundene. Vi har sett litt nærmere på hva noen av disse har å tilby.

Dette bør du sjekke før du signerer kontrakten på treningssenter

Hvor trener du?

Stort eller lite treningssenter? (Avsluttet)
Jeg trener på et stort treningssenter, type ELIXIA/SATS(36%) 200
Jeg trener på et mindre treningssenter à la de som nevnes i denne artikkelen.(32%) 177
Jeg trener ikke på treningssenter.(19%) 103
Jeg trener ikke.(12%) 68
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Gym Club - Et «personlig» treningssenter

Alle medlemmer får et armbånd med en smartchip. Med denne chipen kommer du inn i treningssenteret, den brukes til å åpne og lukke garderobeskap, den brukes til å ta solarium, og den kan brukes til å handle i automatene - varer som kaffe, proteindrikker, frukt eller andre ting. Gym Club tilbyr også skinnsofaer med trådløs nettverk.

Les også: Personlig trener. Er det verdt det?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Treningstilbudet til Gym Club omfatter styrke- og kondisjonstrening, sykkel- og gruppetrening. De har nå et åpningstilbud på kroner 399,- per måned (kroner 299,- i medlemsavgift). Fra juli koster medlemskap 499,- kroner. De har bindingstid på 12 måneder, og samme regler som større treningssentre når det gjelder frysing av medlemskap, men de er «litt mykere i kantene». Gym Club tilbyr kun et begrenset antall medlemskap for å begrense kø, en stressende atmosfære og «ubehagelig salgsfokus», ifølge dem selv.

EVO - Kompakt og økovennlig

I motsetning til mange andre treningssentre har de valgt å ikke bruke plass eller ressurser på arealer til SPA, kafé, barnepass, badstue, pro-shop, solarium, squashbaner, samt store garderober og gruppetreningssaler.

EVO er det første senteret som tilbyr såkalt «kompaktfitness». Det vil si mindre lokaler (et senter er på 450 m2) der plassen utnyttes maksimalt. På den måten kan de plassere seg nærmere der folk bor.

- Hos oss får du effektiv trening i kompakte og moderne lokaler som ikke bruker store mengder med strøm, står det på Evofitness.no.

Her får du også utdelt en personlig adgangsbrikke. Du har 100 prosent kontroll over ditt eget medlemskap, og kan melde deg inn og ut når det passer.

Nå koster medlemskap kroner 295,- i måneden (+ 100,- i innmeldingsavgift). Ingen bindingstid.

Trene hjemme? Her er de beste treningsapparatene, og et bør du styre unna

Gold's Gym - Vasker klærne dine

Gold's Gym tilbyr to forskjellige typer VIP-medlemskap. Som VIP-medlem trenger du ikke å bekymre deg over dine treningsklær. Når du kommer til Gold's Gym er tøyet ditt allerede vasket og ligger klart sammen med et stort håndkle i et personlig garderobeskap med kode. Som VIP Gold Exclusive får du i tillegg 4 x 30 minutter valgfrie tjenester hver år, og kan velge mellom personlig trener, massasje, fysioterapi, akupunktur eller soneterapi.

VIP Gold koser 1195,- per måned (+ innmeldingsavgift og administrasjonsgebyr).
VIP Gold Executive koster 1995,- per måned (+ innmeldingsavgift og administrasjonsgebyr). En elektronisk nøkkel gir tilgang til garderober, og tilgang til ditt eget treningsprogram og automatisk oppdatering av dine treningsøkter.

De tilbyr også studentmedlemskap, seniormedlemskap og ordinærtmedlemskap. I disse medlemsformene kan man enten trene ubegrenset eller være medlem i tidsrommet 06:15-15:00. Ved årsmedlemskap er det 12 måneders bindingstid, og frysing av medlemskap kan skje med gyldig grunn. De tilbyr både gruppetreningstimer, sykkeltimer og styrke- og kondisjonsapparater.

Gold’s Gym tilbyr også et internasjonalt medlemskap med fordelsprogram som du kan bruke på dine reiser.

Trene med pulsklokke? DinSide har testet pulsklokkker

JIMU - Tren når du vil

Dette er treningssenteret for dem som gjerne tar seg en treningsøkt klokken tre om natten. Sentrene er døgnåpne. JIMU er også, ifølge dem selv, «betydelig billigere» enn andre store sentre. Akkurat nå koster det 299,- kroner i måneden å trene der (+ administrasjonsgebyr på kr 299,- ved innmelding). Her er det bindingstid, men det går an å fryse medlemskapet i en måned i løpet av året uten grunn.

Også her får man utdelt en digital treningsnøkkel, slik at man blant annet kan logge treningsresultatene sine og få lagt inn et personlig treningsprogram fra en veileder (eller flere treningsprogram). Jimu tilbyr styrke- og kondisjonstrening.

Test deg selv: Hvor sterk er du?

Fitness.xpress - Et «hasselfritt» medlemskap

Det sier daglig leder Hasse Hoftvedt. I Fitness.express går de motsatt vei når det gjelder dette med bindingstid og skjulte vilkår, og gjør «opprør mot dyre og lite kundevennlige treningsavtaler». En annen medlemsfordel her er at prisen for medlemskap blir mindre etter hvert som du trener:

Kontrakten går fra 1. i hver måned. Den måneden du begynner å trene betaler du 10,- kroner per dag. Starter du å trene den 20. i måneden betaler du kr 110,- (11x10), deretter betaler du kr. 299,- per måned i ni måneder før du går over på den langsiktige «fx-prisen» (lojalitetspris) på 199,- kroner i måneden, uten bindingstid. Ingen innmeldings- eller oppsigelsesavgift.

De har tatt bort ting som barnepass, gruppetrening, frokostklubb, osv.

Pristest i DinSide: Fitness.express er det rimeligste treningssenteret

Myrens Sportssenter - Et mangfold under samme tak

Myrens Sportssenter har man hele 5500 kvm å boltre seg på. De tilbyr aktiviteter innen trening, squash, klatring og golf, og er ifølge seg selv et lyst, luftig og oversiktlig senter.

Myrens Sportssenter har gruppetreningstimer, kondisjons- og styrkeapparater, og det er mulig å utnytte seg av en treningsveileder så mange ganger man vil - helt gratis. De er medlem av Norges Treningssenterforbund, som gjør at man kan trene på andre sentre som er tilknyttet denne kjeden rundt om i landet (cirka 130 sentre totalt).

Ordinært medlemskap koster 475,- kroner i måneden (+ 149,- kroner i administrasjonsgebyr). 675,- kroner måneden for de som ønsker å spille squash så mye de vil i tillegg til treningen. Bindingstiden er på 12 måneder, men det er mulig å kjøpe medlemskap i 1, 3, 6 eller 12 måneder, eventuelt klippekort. De har også gode studenttilbud og formiddagsmedlemskap. Man kan fryse medlemskap i en måned uten dokumentasjon. Ønsker man å benytte seg av golf og klatring må en betale ekstra for dette, men får 20 prosent rabatt.

Eurogym - Trening for A- og B-mennesker

Eurogym lokker til seg medlemmer ved å tilby trening 365 dager i året, fra klokken 05:00 til 24:00. Her er det ingen bindingstid og medlemskap kan fryses uten begrunnelse (inntil to ganger i året, totalt 60 dager). Eget kostholds- og treningsprogram kan lastes ned via «Min side» på nettsidene deres. De har en egen «chillout»-avdeling i en annen etasje. Her spilles det rolig og behagelig musikk, og er et rom som passer for uttøyning og en rekke gulv- og matteøvelser.

Her er vinterens treningstrender. Les med på KK.no

Eurogym vil også begrense antall medlemmer for å unngå kø ved apparatene. De tilbyr kondisjons- og styrkeapparater (og frivekter). Det koster 249,- kroner per måned å trene her, + administrasjonsgebyr på kroner 199,-.

De fleste av sentrene nevnt over tilbyr også personlig trening.

Great Vibes – Noe helt annet

Dette er bare ett av flere små spesialiserte treningssentre som har dukket opp i Oslo den siste tiden. Hos Great Vibes trener du på apparater som har en vibrerende plate. Platen gir deg hele tiden mekanisk ubalanse slik at støttemuskulaturen aktiveres. Du skal få en fullverdig treningsøkt av å trene i bare en halvtime. Vibrasjonstrening er kjent for å øke muskelstyrken mer enn ved tradisjonell styrketrening, den stimulerer blodsirkulasjonen og lymfesystemet, forebygger beinskjørhet, øker fettforbrenningen, forminsker cellulitter og gir økt bevegelighet og fleksibilitet.

Andre små spesialiserte treningssentre man kan finne i Oslo er Sometimes Pole Studio – et spesialsted for pole dance, Frontline Academy Oslo – et treningssenter som bare tilbyr kampsportrening, Pilates Room – et senter for pilates, Artesia – et treningssenter som også har svømmebasseng og en stor spaavdeling, og Spinta AS – et treningsstudio for bare kvinner, og Circle – Norges første og største hiphop undervisning.

Få mer ut av styrketreningen

Vet du om et treningssenter som har andre medlemsfordeler? Tips oss i debattforumet!