Treningssenter for barn

Har du barn som trenger å trene mer? Nå markedsfører flere treningskjeder trening for barn.

Barnetrening

Noe for deg? Eller mer konkret: Ditt barn? At også små barn skal kunne trimme bort overskytende kroppsfett på et vanlig treningssenter er ingen utopi.

Barn trenger å bevege seg! Er det en god eller dårlig idé at det skjer på et treningssenter?
Barn trenger å bevege seg! Er det en god eller dårlig idé at det skjer på et treningssenter? Vis mer

Sist ut er treningskjeden Elixia som nylig har lansert gruppetrening for barn - som et tilbud til medlemmenes barn.


Ifølge informasjonsmateriellet fra Elixia skal et ELIXIA kidZ-medlemskap gjøre det enklere for deg å å ta vare på barnas aktivitetsnivå:

I tillegg til at vi forsetter med gratis barnepass i alle våre treningssentere, starter vi nå med aktiviteter for barna med kidZ- instruktør. Barna har det morsomt og er fysisk aktive mens du trener.

- Vårt mål er at barn skal ha det gøy med å være i aktivitet, og variasjon er minst like viktig for barn som for voksne. Programmet vil derfor inneholde varierte gruppetimer, som dans, funk og bosu. Det aller viktigste er naturligvis at barna kan være aktive i trygge omgivelser. Alle ELIXIA kidZ-instruktører har derfor gått egne kurs for å lære hva som er riktig for barna.

BARNETRENING

Hva er din holdning til at barn nå kan trene på treningssenter? (Avsluttet)
Fantastisk(64%) 205
Forferdelig(36%) 117
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

ELIXIA kidZ medlemskap er et tilbud for barn i alderen 4 til 12 år med foreldre eller andre foresatte som er medlemmer i ELIXIA. kidZ-medlemmene får sitt eget medlemskort, sin egen t-skjorte og egne motivasjonskonkurranser - akkurat som de voksne medlemmene.
Medlemskap koster 99 kroner per måned, og i tillegg 99 kroner i administrasjonsgebyr ved innmelding. Drop in time koster 65 kroner.Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidlig i Trøndelag

- Vi har også tilbud om trening for barn på våre sentre, forteller markedsansvarlig Line Løset i treningskjeden 3T.

3T har ti treningssentre i Trøndelag, og tilbyr minidans-trening 1-2 ganger i uken for barn i aldersklassen 4-6 år, og 7-9 år. Ett av sentrene som har svømmebasseng, tilbyr i tillegg vanntrening for de 10-12 årige.

- Prisen er 495 kroner per halvår dersom foreldrene er medlemmer. Er de ikke det, er prisen 595 kroner for et halvt år, sier Line Løset.

Ifølge Løset tilbys det nå barnetrening for tredje år på rad - 3T-kjeden har dermed vært tidligere ute med barnetrim enn de fleste andre treningskjedene.

Under utvikling

Treningskjeden Friskis & Svettis finnes i 41 kommuner i Norge. Noen kommuner har bare 1-2 treningssteder, mens Oslo kommune for eksempel, har hele 16.

- I mange år har vi hatt familiegym for barn 3-5 år, og deres foreldre. Men der trener de altså sammen. Vi har i tillegg hatt stor fokus på barn over 13 år, men enkelte steder i Norge er det også startet trening for barn på barneskolenivået, altså fra 6-12 år. Liknende tilbud finnes i hele Sverige, men dette er altså fremdeles nytt i Norge. Vi har imidlertid et stort prosjekt på gang i forhold til denne gruppen, sier utdanningsansvarlig, Christina Engebretsen.

DinSide Økonomi forsøkte hele dagen mandag å få en kommentar fra landets største treningskjede, SATS. Det var imidlertid ikke mulig å komme i kontakt med verken pressesjefen eller markedssjefen.