Hvis det ikke er zumba på ditt treningssenter kan du bestille treningsvideo på Zumba.com. Foto: Colourbox.com
Hvis det ikke er zumba på ditt treningssenter kan du bestille treningsvideo på Zumba.com. Foto: Colourbox.comVis mer

Treningen du blir glad av

Ny, superhot treningstrend: Gir deg styrke, kondis og økt lykkefølelse.

Zumba er den nyeste formen for aerobicdans, og er colombiansk slang for «å bevege seg fort som en bie».

For åtte år siden ble de første zumbaklassene startet i Miami, som et alternativ til de gode gamle aerobictimene. Nå har mixen av aerobic med salsa, mambo og meringue spredd seg over havet fra USA.

- Zumba er kondisjonstrening som også hjelper å forme og definere kroppen, sier instruktør Nicola Swindle, til britiske Marie Claire.

- Det er en super treningsform hvis du vil gå ned i vekt, bli sterkere, mer koordinert og du kan bygge opp bedre selvfølelse og lykkefølelse. Det er derfor så mange mennesker elsker det, og blir avhengig av det, sier Swindle.

Treningsformen er i ferd med å etablere seg i Storbritannia, og DinSide erfarer at zumba også har kommet til Norge. Blant annet Myrens Treningssenter i Oslo tilbyr medlemmene zumbatimer.

Les også: Visste du at trening er bra for hukommelsen?

Ble til ved en tilfeldighet

Zumba ble «funnet opp» i Colombia på nittitallet da aerobicinstruktøren Beto Perez glemte den vanlige musikken sin, og måtte improvisere ut i fra musikken han hadde i bilen sin - tradisjonell latinsalsa. Improviseringstimen ble en stor suksess, og Perez skjønte at salsainspirert aerobic var en fulltreffer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Perez flyttet til USA og videreførte zumba til sitt nye hjemland. Per dags dato er det mer enn 20.000 instruktører i 35 land som lærer bort zumba.

Les også: Vi har testet pulsklokker - dette er den beste

Her trener de zumba: