KAN BLI POPULÆRT I NORGE OGSÅ: 16 forskjellige øvelser utføres på 24 minutter, og vips er hele kroppen trent. Rune Solheim, personlig trener og daglig leder ved treningssenteret Mykjemeir i Asker, synes konspetet ser spennende ut. Foto: LOOP Fitness A/S
KAN BLI POPULÆRT I NORGE OGSÅ: 16 forskjellige øvelser utføres på 24 minutter, og vips er hele kroppen trent. Rune Solheim, personlig trener og daglig leder ved treningssenteret Mykjemeir i Asker, synes konspetet ser spennende ut. Foto: LOOP Fitness A/SVis mer

Trening på 24 minutter

16 forskjellige øvelser utføres på under en halvtime, og vips er hele kroppen trent.

Er du lei av å sitte på en spinningsykkel i en time, og deretter ta en omgang i studio for å trene styrke – hvor du i verste fall blir stående og vente på at apparatet du vil bruke blir ledig?

For travel til å trene? Her er hjelpen

Nå kan det bli slutt på dette. I Danmark har det kommet et nytt treningskonsept der hele kroppen trenes på merkverdige 24 minutter. Sentre som tilbyr sirkeltrening er på vei i hele landet, ifølge det danske magasinet Fri.dk.

Og det er trolig på vei til Norge, les mer nederst i artikkelen.

Les også:
Kreativ vintertrening
De hippeste treningsformene

Hurtig og enkelt

Hurtig, effektivt og enkelt kan man vel kanskje si? For på de 24 minuttene utfører du 16 forskjellige øvelser. Alle øvelsene foregår på apparater, som er stilt opp i en sirkel. En sirkel er kun for kvinner, mens en annen sirkel er for både menn og kvinner.

Etter å ha trent i cirka 30 sekunder på den første maskinen, etterfulgt av 15 sekunders pause, bytter man til neste maskin, hvor en ny øvelse utføres i 30 sekunder. Og sånn forsetter man inntil man er gått gjennom alle apparatene. For de fleste vil en passende treningsmengde være å trene hele sirkelen to ganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 16 stasjonene sikrer en velbalansert trening av hele kroppen, og består av både styrke- og kondisjonsapparater.

Sirkeltrening er intensiv intervalltrening, hvor en instruktør veileder hele veien.

Slik får du stålkondis

Effektiv sirkeltrening

Synes du dette treningskonseptet virker interessant? (Avsluttet)
Ja, dette vil jeg prøve! (52%) 221
Ja litt - jeg er nysgjerrig på å prøve det.(34%) 146
Nei, dette er ikke noe for meg. (13%) 57
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Blir større

Foreløpig har LOOP Cirkeltræning ni sentre rundt om i Danmark, men flere er på vei. Om tre år tenker de å være landsdekkende og ha over 65 sentre, sier gründer Thomas Terp, ifølge Fri.dk.

Og skal vi tro selskapet er det ingen grunn til at du må ta turen til Danmark for å prøve deg på denne treningsformen.

- Vi er i diskusjoner med to store investorer i Norge, og det er stor interesse, sier Thomas Terp til DinSide Helse.

Bedre med frivekter

Her hjemme synes Rune Solheim, personlig trener og daglig leder ved treningssenteret Mykjemeir i Asker, at konspetet ser spennende ut, men han er imidlertid ikke særlig tilhenger av apparattrening.

- En slik loop eller sirkel med øvelser der man bruker frivekter eller rett og slett egen kroppsvekt vil gi mye mer utfordring på stabilisering og kjernemuskulatur. Dette kan gjøres enkelt, men krever litt mer oppfølging av treneren, sier han til DinSide Helse.

Han tror likevel at sirkeltrening er på vei tilbake for fullt.

- Brukt på riktig måte vil det gi en god effekt uansett hvordan formen i utgangspunktet er, sier Solheim.

Ifølge Thomas Terp plasseres alle LOOP-sentre i ”periferien”, og ligger ikke sentralt. De ønsker å ligge i nærheten av dagligvarehandelen, så man kan trene og handle samtidig.

DinSide Helse har testet Boot Camp