Trening mot slapphet

Slapp i fisken? Da er løsningen regelmessig trening, framfor stimulanter som kaffe og sportsdrikke, ifølge eksperter.

Mange kjenner energinivået dale nedover nå på høst- og vinterstid. Løsningen for flere av oss er å hive innpå med kaffe, cola, en sportsbar eller andre produkter som sørger for en øyeblikkelig stimulerende effekt.

Slik overlever du mørketiden:

Selv om det høres litt bakvendt ut, mener imidlertid forskere at regelmessig trening kan øke energinivået ditt. De mener også at en gåtur kan gi mer energi enn en ettermiddagslur, skriver WebMD.

- Det siste man ønsker å gjøre når man er trøtt, er å trene. Men hvis du føler deg søvnig eller passiv, så hjelper det å være litt aktiv, sier forskerne bak studien i en pressemelding.

Vi bor i et samfunn der mange alltid er på jakt etter den neste kaffekoppen, sportsdrinken, eller sjokoladen, som vil gi dem det lille ekstra for å komme seg gjennom dagen.

Les også: Noen forskere advarer mot sportsdrikke.

- Men tar du på joggeskoene, kommer deg ut og gjør noe fysisk aktivitet hver morgen, er det trolig at dette vil gi deg den energien du er ute etter, sier forsker Tim Puetz, ved University of Georgia i USA.

Den nye forskningen viser også at regelmessing trening kan gi personer som lider av sykdommer som kan gi økt trøtthet, som kreft og hjertesykdom, mer energi.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er allerede flere studier som viser at stillesittende mennesker som begynner å trene regelmessig, får mer energi. Men ingen har sett på til hvilken grad denne effekten gjelder.

Stor studie
I denne studien, som er publisert i tidsskriftet Psychological Bulletin, har forskerneanalysert 70 studier som omhandlet trening og trøtthet, med over 6 800 testpersoner.

- Over 90 prosent viser det samme: Søvnige mennesker som gjennomførte et treningsprogram på regelmessig basis, rapporterte om redusert trøtthet, sammenliknet med de som ikke trente, sier Patrick O’Connor, en av forskerne bak den nye studien.

Forskerne sier at nesten alle grupper mennesker de studerte, alt fra friske voksne, til kreftpasienter og pasienter med hjertesykdom og diabetes, tjente på å øke energinivået sitt.

Her er flere tips til hvordan du kan få mer energi:

Og slik får du tilbake sex-energien din!

Først opprettet: 07.11.2006
Sist redigert: 19.10.2007