Trening kan redde livet ditt

Trenger du en grunn for å holde formen i 2007? Her får du seks gode fra oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er ”begynn å trene” blant dine nyttårsforsetter i år også? Fikk du ikke brukt medlemskapet i treningsstudioet fra i fjor noe særlig? Du er ikke alene. Ifølge American College of Sports Medicine faller mer enn halvparten av oss fra treningen innen tre til seks måneder.

Hvorfor er det slik? Er treningen kjedelig? Er det fordi resultatene ikke kommer med en gang? Går du bare lei? Grunnene kan være mange.

Husk at det er flere fordeler ved å holde seg i form enn å gå ned noen kilo. MSNBC gir deg seks grunner til å holde formen.

Lev lenger
En ny studie viser at trening fører til et lengre liv enn hvis du holder deg i sofaen. Jo mer du trener, jo lenger lever du.

Jobb hardere
Britiske forskere har funnet ut at personer som tar en treningspause i løpet av arbeidsdagen føler seg mer produktive i arbeidet og håndterer stress bedre enn stillesittende. En halvtimes fysisk bevegelse er nok.

Hjelp hjertet
Du trenger ikke løpe mange mil for å gi hjertet støtte. Hurtig gange i en halvtime tre-fire dager per uke forbedrer hjertet.

Bekjemp diabetes
Hvis du ikke har diabetes type 2 under kontroll, øker risikoen for tidlig død, blindhet og redusert fruktbarhet. Trening kan skape denne kontrollen. Ifølge eksperter kunne de fleste tilfeller av diabetes type 2 vært forhindret med en sunn diett og jevnlig trening.

Få bedre rygg
For mye stillesitting sliter på ryggen. Trening, spesielt yoga, skal hjelpe mot ryggplager.

Fjern skjult fett
Du legger fort merke til at fettet på lår og mage forsvinner. Men den farligste typen fett er usynlig. Det legger seg rundt indre organer. Men også skjult fett kan fjernes ved trening.

 

Kilde: MSNBC

Mozon.no, 05.01.2005