Trenger overskudd i ekstreme perioder

Når norgesmester i kroppsbygging Sissel Lyngvær forbereder seg til konkurranser trener hun 30 timer i uken og går på en ekstrem diett. Overskuddet får hun fra en blanding energigivende urter.

Før Sissel startet med kroppsbygging drev hun med langrenn og orientering, og i orientering gjorde hun det så godt at hun kom på landslaget.

Siden hun ga seg som orienteringsløper i 1997 har hun hatt en kometkarriere som kroppsbygger.

Blant merittene hennes er seier i norske- og nordiske mesterskap, og hun er flere ganger fotografert av de mest anerkjente internasjonale magasinene for kroppsbyggere.

Nå er Sissel bosatt i Gävle i Sverige sammen med mannen sin Bjørn, og hun er på landslaget for Norge.

Når man forbereder seg til konkurranser som kroppsbygger skal kroppen presses til det ytterste, forklarer Sissel.

- Når det ikke er konkurransesessong spiser vi godt og bygger muskler, og i perioden før mesterskapene skal vi gå ned i vekt og bli kvitt alt fett.

- Jeg pleier å spise en veldig ekstrem diett, med ”ren” mat - som fisk, ris, grønnsaker og kylling - og og trene 25 til 30 timer i uken. Det er klart at det tærer på overskuddet, så da trenger jeg ekstra energi, sier Sissel.

Hun forteller at utøvere i kroppsbyggermiljøet er storforbrukere av kosttilskudd, og selv har hun prøvd de fleste energigivende tilskuddene.

- Spesielt ginseng har jeg brukt mye. Det synes jeg har en oppbyggende effekt og det gir meg overskuddet tilbake. Også passer jeg på å ta nok oljer.

- Noen ganger har jeg kuttet ut kosttilskuddene, og da blir jeg rett og slett syk. Uten de går jeg i bakken, sier hun.

Tidligere har Sissel kjøpt en rekke forskjellige produkter og satt sammen en coctail av energigivende tilskudd selv, men nå klarer hun seg med en flaske - et flytende kosttilskudd som heter Enaxin.

- Det virket med en gang! Uten å ha lest innholdet var jeg sikker på at det var noe kjempebra ginseng - men det var det jo ikke. Det må være flere ting i den som gjør at det virker, sier hun.

Enaxin inneholder schizandra, russisk rot, grønn te, mate, aloe vera og rosenrot.

- Nå trenger jeg ikke 50 bokser med forskjellige tilskudd lenger, sier Sissel.

 

Mozon.no, 28.09.2004