"Hei, jeg er fortsatt i ..." Vil du sende denne gratis, logger du i stedet på en nettside og sender den derfra. Foto: DinSide
"Hei, jeg er fortsatt i ..." Vil du sende denne gratis, logger du i stedet på en nettside og sender den derfra. Foto: DinSide Vis mer

Trenger ikke koste skjorta

Slik sender du tekstmeldinger helt gratis i ferien.

Publisert
Sist oppdatert

Dyr mobilbruk i utlandet har vært et hett tema i vår og sommer, men det trenger ikke koste så mye å bruke mobiltelefonen dersom du kjenner triksene. Det er for eksempel fullt mulig å sende gratis tekstmeldinger mens du er på ferie.

Ifølge Post- og teletilsynet sendte hver eneste mobilabonnent i snitt 103 meldinger hver måned i 2009. Sms-prisene fortsetter å falle og er i gjennomsnitt 30 øre per stykk. Men i mange tilfeller kan du få tekstmeldingene helt gratis.

KALKULATOR: Billigste mobilabonnement NÅ

25-30 hver måned

Er du Telenor mobil-kunde, kan du logge deg på Telenors nettsider og sende 30 gratis sms hver måned, og er du NetCom-kunde, kan du ved hjelp av tjenesten Min Side sende 25 gratis sms hver måned. Også Tele2, Chess og andre mobiloperatører lar deg sende rundt 25 sms per måned dersom du er kunde og logger inn på nettsidene deres.

Dette kan du også fint gjøre fra utlandet. Dersom du likevel sitter på en internettcafé, kan du altså sende av gårde 25-30 feriehilsener på sms helt kostnadsfritt. Husk at det å motta sms mens du befinner deg i utlandet, er gratis. Mottak av mms (bildemelding) koster derimot penger.

Se også: Ludo Mobil lar deg ringe helt gratis

Gratis sms mot reklame

Dersom du ikke har et mobilabonnement som gir deg noe ekstra, kan du også benytte andre nettsider for å unngå å betale for tekstmeldingene du sender.

Dersom du gjør det på denne måten, må du imidlertid i de fleste tilfeller regne med å motta noe reklame per sms eller e-post.

DinSMS fra 1881 er en slik nettside og tjeneste. DinSMS er reklamefinansiert, så ved innmelding gir du derfor tjenesten "tillatelse til å benytte de registrerte opplysningene til markedsføringsformål i begrenset omfang på e-post, SMS og/eller MMS". Ifølge 1881 får du maks to meldinger i uken. Disse meldingene skal være merket med informasjon om at tjenesten er avsender. Du kan når som helst melde deg ut av tjenesten.

Også denne tjenesten kan benyttes fra utlandet. Det er altså mulig å registrere seg i ferien og så melde seg ut idet du kommer hjem igjen.

Pass på roaming!

Skulle du være i tvil, så anbefaler vi ikke å prøve å bruke mobilen til å surfe seg frem til gratis tekstmeldinger, ettersom det i all hovedsak er surfing med mobiltelefonen i utlandet som koster penger.

MEN - har du tilgang til et gratis trådløst nett, og du vet hva du gjør, er det faktisk i teorien mulig å sende gratis tekstmeldinger via Wifi-nettet med mobiltelefonen ved å logge seg på din personlige mobilside hos din mobiloperatør.

Se også: Slik surfer du gratis med mobiltelefonen

Vet du om andre smarte triks for rimelig mobilbruk? Tips andre i artikkelen under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer