Trenger du nytt skattekort?

UNNGÅ BAKSMELL: Vi viser deg hvor mye du skal betale i skatt, og hvilken skattesats du bør ha. Sett av tre minutter og unngå å få baksmell.

DinSides nye og oppdaterte kalkulator viser deg hvor stor skatten din blir, og hva trekkprosenten bør være.

For å gi deg full oversikt, viser kalkulatoren også skattenivået og avgiftsnivået fra i fjor. Dermed kan du enkelt se om regjeringens valgløfter slår ut til din fordel, eller om det hele viste seg å være valgflesk.

Trykk her for å komme direkte til Skattekalkulatoren.

Få full oversikt over hvor penga forsvinner

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer

Hvis du har firmabil eller kjører privat bil, forsvinner en stor del av inntekten din i statskassa. Delvis som ekstra skatt, men også i form av avgifter. Har du høye strømutgifter og drikker alkohol og tobakk i tillegg, blir avgiftsdelen enda større.

Forvirrende? Ta det med ro. Hvis du vil kan nemlig kalkulatoren vise deg hvor mye disse ekstragodene, eller nødvendighetene, utgjør per år.

Valgfritt

Dette er imidlertid valgfritt. For å få med totaloversikten må du hake av for ”ja” på disse utgiftene, og for eksempel fylle ut hvor mye du røyker, eller hvor langt du kjører per år og hvor mye bensin bilen din bruker.

Trykk på hjelpetastene til høyre i kalkulatoren (”?”), dersom det er noen utfyllingsbokser du er i tvil om.

Hvis du derimot kun vil se hvilket beløp du skal skatte, og hvilken trekkprosent du skal ha, er det bare å hake av for ”nei” på spørsmålene om du kjøper bensin, tobakk og alkohol.

Passer ikke for alle

Merk: Akkurat som likningskontorets forenklede selvangivelse, vil heller ikke vår skattekalkulator passe for alle.

Den egner seg ikke for pensjonister, selvstendig næringsdrivende og folk bosatt i Finnmark, men for de aller fleste andre vil kalkulatoren gi et riktig resultat.

Trykk her for å komme direkte til Skattekalkulatoren.

Trykk her for å endre skattekortet ditt hos Skatteetaten.