Tre ganger så billig å reise til syden i januar

Januar er lavsesong. Juni, juli og august er høysesong. Det koster derfor under halvparten å reise til syden nå!

Vi har undersøkt prisene i lavsesong versus høysesong hos to av landets ledende reisebyråer. Og det er mye penger å spare på å forlate Norge i vinterkulda i stedet for i sommervarmen.

200 prosents januar-rabatt!

Star Tour kunne tirsdag tilby en uspesifisert to-ukers ferie med avreise 17. januar til Lanzarote for 2.598 kroner per person (når to reiser sammen). Med spesifisert bosted var prisen 2.998 kroner.

Samme tur med avreise midt i juli koster 6.045 kroner eller 8 - 9.000 kroner for spesifisert bosted. Du sparer altså 3.447 i eksempelet med uspesifisert reise og opp til 6.002 kroner for den spesifiserte. Det siste tilsvarer en rabatt på over 200 prosent.

Situasjonen er omtrent den samme hos SAGA Solreiser. Selskapet tilbyr to ukers spesifisert bosted på Lanzarote med avreise 17. januar for 3.245 kroner. Samme ferie med avreise 13. juli koster 5.995 kroner. Du sparer altså 2.750 kroner på å reise nå. ”Januar-rabatten” tilsvarer 46 prosent.

Flere tilbud og flere rabatter i januar

- I tillegg til prisdifferansene vil jeg nevne at det er lettere å oppnå rabatter og å finne superbillige hoppe-på-turer nå i lavsesongen, forteller informasjonssjef Lena Petersson til DinSide.

Ifølge Petersson er det lett å reise alene eller sammen med en venn der begge bor i enkeltrom uten å måtte betale enkeltromstillegget.

- I tillegg kan for eksempel en pappa reise på ferie med sin fem år gamle datter, hvor datteren får egen seng og halv pris av katalogpris. Slike rabatter er ikke eksisterende i høysesongen, sier hun.

Nå i vinter er det også egne rabatter til pensjonerte. Blant annet gir Star Tour 1.000 kroner i avslag til alle som har fylt 60 år.

- For de som har mulighet til det, er det prismessig absolutt å anbefale å ta ferie i våre to lavsesongsperioder som går fra 6. januar til 10. februar og 9. mars til 6. april, sier Petersson.