Trådløse særegenheter

DinSide kommer over litt av hvert på mobilmarkedet. Her har vi samlet en del interessante opplysninger fra ulike selskaper.

Kontankortkunder med Lebara som leverandør får kun reduserte ringepriser til andre Lebara-brukere hvis nummeret ble gitt kunden fra Lebara selv. Hvis en kunde har beholdt nummeret fra et tidligere mobilforhold, er det ingen nåde.

Talkmore kan benyttes selv med tom konto. Abonnementet er forhåndsbetalt, men inntil en uke etter man har tom konto, lar det seg gjøre å sende meldinger og motta samtaler.

Det foregår en del oppkjøp og sammenslåinger i mobilbransjen. Chess og Sense er et relativt nytt eksempel. MTU eier Combitel, men tilbyr nesten de samme abonnementene hver for seg, med ørsmå prisforskjeller. Begge har abonnementet Inverse som er som ordet sier, omvendt; det er billigst å bruke på dagtid. Tjenesten har heller ingen månedsavgift.

Forbeholdt sørlendinger

LOS Mobil har en forkjærlighet for landsdelen sin. De reklamerer i alle fall med å være et rimelig mobilabonnement for sørlendinger.

Abonnementer med Telenordic er på minst 12 måneder. Men i stedet for reduserte månedsavgifter, gir selskapet ut såkalt samtalerabatt. Størrelsen på beløpet avhenger av prisen på abonnementet. Er dette en måte for at folk skal betale høye avgifter også etter bindingstida er over?

Med to av PGOnes abonnementer, PGIdyll og PGFree Star, kan man ringe gratis til alle andre PGOne-kunder i Norge. Men dette gjelder kun om minst halvparten av samtalene går til andre mobilbrukere. Et "regelbrudd" gjør at den overstadige ringinga internt faktureres som vanlige samtaler. I verste fall: "Oppførsel som av PGOne oppfattes som misbruk, medfører oppsigelse av gjenesteten og all trafikk faktureres etter gjeldende prisliste" skriver selskapet på sin nettside.

Alle abonnementene har for øvrig obligatorisk personssvar for ni kroner per måned.