Mens banken går under synes denne John Thain han fortjener en klekkelig sum penger. Foto: Wikipedia
Mens banken går under synes denne John Thain han fortjener en klekkelig sum penger. Foto: WikipediaVis mer

Toppsjefen ber om 10 mill

Banken må reddes, men konsernsjefen mener han fortjener en klekkelig bonus.

Konsernsjef John Thain i Merril Lynch har foreslått å gi seg selv 10 millioner dollar i bonus for 2008, skriver nettavisen E24.

Men lønnsutvalget i det kriserammede selskapet skal ikke ha tatt varmt imot forslaget. Aksjonærene aksepterte Bank of Americas overtakelse av selskapet fredag. Overtakelsen har vært planlagt siden midten av september og ble annonsert bare en time før Lehman Brothers offentliggjorde sin konkurs, skriver E24.

Uten en sammenslåing med Bank of America ville Merril Lynch trolig bli neste bank utfor stupet, etter Bear Stearns og Lehman Brothers.

Toppsjefen ber om 10 mill


Fortjener konsernsjefen millioner i bonus? Snakk ut i DinSides forum

Synes han fortjener millionene

Konsernsjef John Thain mener han fortjener bonusen fordi han, ifølge egne vurderinger, bidro til å avverge en enda verre krise enn det banken opplevde.

Lønnsutvalget er enig i at overtakelsen av Merril Lynch, som Thain bidro til, er den beste løsningen for banken, men de synes samtidig det er uklokt å ignorere en offentlig motstand mot store bonuser i denne krisetiden, opplyser interne kilder i Wall Street Journal.

Medlemmer i utvalget skal også ha påpekt at konkurrent Goldman Sachs, som er en større bank med bedre resultater i 2008, ikke vil betale ut bonuser i år.

Les også: Lønnsfesten er over