<B>PROMOTERER SEG SELV:</B>Tom Meier bruker Facebook for å kapre drømmejobben. Foto: Facebook
PROMOTERER SEG SELV:Tom Meier bruker Facebook for å kapre drømmejobben. Foto: FacebookVis mer

Tom jakter på drømmejobben

Etter at Tom Meier skrev på Facebook at han trengte jobb, har tilbudene strømmet inn.

Tom Meier (32) fra Sortland har siden begynnelsen av året vært én av 83.436 arbeidsledige her i landet. Siden tilværelsen som hjemmeværende ikke er noe Meier føler seg veldig komfortabel med, tok det ikke lang tid før han skjønte at her måtte noe gjøres.

- Jeg satt hjemme og tenkte at jeg ikke kan gå rundt å være arbeidsledig for evig og alltid, forteller Meier.

Men i stedet for å lever cv-en sin til Nav og lete etter jobber på Finn.no, bestemte Meier seg for å være ørlite grann mer kreativ i sin søken etter jobb.

Han opprettet en egen Facebook-gruppe under navnet "Tom søker jobb" - en side som minner om en åpen søknad og cv, tilgjengelig for alle som har en Facebook-profil. Og det angrer han seg ikke på i dag.

>>> Ti cv-myter
>>> Slik kupper du jobbintervjuet

Oppfordret til å søke

Gruppen har foreløpig nær 400 medlemmer, og Meier er overveldet over alle jobbtilbudene som har strømmet inn.

- Det har gått over alle forventning. Jeg er imponert over hvor mye støtte jeg har fått.

Og det er ikke bare karriereforslag Meier har fått etter at han opprettet gruppen, han har også fått flere attraktive jobbtilbud.

- Jeg har blitt stoppet på gaten og fått forespørsel om jeg var interessert i en butikkjobb. Jeg har også blitt oppringt av en bokhandler og blitt oppfordret til å søke på en stilling som daglig leder, forteller Meier til DinSide.

- Mange jobber som ikke blir utlyst

Meier sier han er overrasket over at han har fått tips om så mange uannonserte jobber etter at han sto frem som arbeidssøkende.

- Det virker som det er veldig få jobber som blir utlyst. Det meste går på bekjentskap når det kommer til hvem som får de forskjellige jobbene, sier Meier.

Han har nok helt rett. Tall fra Nav viser at så mange som seks av ti jobber antageligvis aldri blir utlyst offentlig.

Og dette understreker viktigheten av å være synlig for potensielle arbeidsgivere, for eksempel på den måten Meier har markedsført seg selv. Vi har jo hørt historier om nordmenn som har twitret seg til ny jobb, og DinSide har også skrevet om at det er fullt mulig å få jobb gjennom sosiale nettverk som Facebook.

Utelukkende positivt

For Meier har den åpne søknaden på Facebook bare vært en god opplevelse.

DinSide: - Ser du noen negative sider ved å legge ut en slik søknad på Facebook?

- Nei, egentlig ikke, jeg kan ikke si noe annet enn at det har vært utelukkende positivt for meg. Jeg har nok fått mange muligheter som jeg ellers ikke ville fått, sier Meier, som til tross for positiv tilbakemelding fortsatt venter på at drømmejobben skal dukke opp.