To selskaper tatt av Kredittilsynet

- Finansselskapene har brutt god forretningsskikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kredittilsynet bekrefter onsdag at konsesjonen til de to finansselskapene Caveo og Totalvekst ble inndratt tirsdag. Tilsynet mener selskapene har tatt for mye betalt for økonomisk rådgivning.

Nå sparer vi smart

De to selskapene mister retten til å drive finansrådgivning. De får imidlertid drive videre mens ankene behandles i Finansdepartementet eller eventuelt i domstolene.

- Vedtakene er begrunnet med at foretakenes virksomhet har vært rettet inn mot å anbefale og selge produkter med høyest mulig inntjening for foretakene, framfor å ivareta kundenes interesser. Foretakene har med sin opptreden brutt verdipapirhandellovens bestemmelser om god forretningsskikk, skriver tilsynet i en pressemelding.

Caveo har mellom 10.000 og 13.000 kunder og tilbyr økonomisk rådgivning og spareprodukter i det norske eiendomsmarkedet. Totalvekst satser på økonomisk rådgivning og spareprodukter for privatkunder. Ingen av selskapene mener å ha gjort noe galt.

I vår avdekket Kredittilsynet omfattende lovbrudd hos flere finansrådgivningsselskaper, og Glitnir Privatøkonomi måtte stenge i april.

Les også: Fondsfellesparing

AKTUELT: