To bryster for prisen av ett

DinSide har undersøkt prisen på fettsuging og brystforstørrelse i 15 forskjellige klinikker. I den billigste klinikken kan du forstørre to bryster for prisen av ett i den dyreste.

I gjennomsnitt koster brystforstørrelse med silikonprotese 22.000 kroner. Forskjellen fra laveste til høyeste pris er svært stor på landsbasis - omlag 47 prosent. Litt stygt sagt kan du altså få nesten to operasjoner hos den billigste klinikken til prisen av én hos den dyreste.

Gjennomsnittspris for fettsuging av utsiden av lårene (ridebukselår) er cirka 14.200 kroner. Også her er spredningen fra laveste til høyest pris stor. Dette er en tjeneste der noen klinikker tilpasser prisen etter hvor mye fettsuging som behøves, og hvor stort området er.

Er det verdt prisen?

Tja, her får vel hver enkelt gjøre opp sin egen mening. Vi vil ikke moralisere, men det er liten tvil om at kosmetisk kirurgi er et tema hvor meningsforskjellene er store.

I bunn og grunn kommer det imidlertid an på hvor høyt du som kunde verdsetter å få rettet opp kroppen din, når du ikke er fornøyd med den.

Uansett er det mange tusenlapper å vinne på å være prisbevisst.

Vi har valgt å sammenligne prisen på fettsuging, og brystforstørrelse. Dette er operasjoner som er vanlige, godt innarbeidet og ganske standardiserte i utførelsen.

Skaff deg informasjon

Klinikkenes erfaring, kompetanse, teknikk og totale disponible ressurser kan gi variasjoner i kvalitet her som innen andre bransjer. Pris alene forteller deg ikke alt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har ikke vurdert kvaliteten på de forskjellige tilbudene, men vi har i utgangspunktet ingen grunn til å tvile på at de norske klinikkene holder en høy standard.

Det beste rådet vi kan gi deg er derfor å bruke tid på å forstå og definere best mulig hva du får for pengene. Dessuten er det viktig at du har tillit til klinikken og føler deg tatt godt vare på.

Spør!

Spør heller for mye enn for lite. Hva koster for eksempel konsultasjonen før operasjonen? Det kan jo hende du bestemmer deg for ikke å ta behandlingen.

Hva slags behandlingsmetode brukes og hvordan er den i forhold til andre alternativer?

Hva slags bedøvelse er inkludert i prisen? De fleste tilbyr lokalbedøvelse, mens noen få inkluderer full narkose. Andre gir ikke narkose i det hele tatt, eller de tar ekstra betalt for det.

Noen gir mange etterkontroller, mens andre sier at de inkluderer de kontrollene som blir nødvendig. Vær nøye med å sikre deg en avtale som gir den etterkontrollen du trenger, uten tilleggskostnader av noe slag.

Ikke rett til sykemelding

Du har ikke rett til sykemelding når du har lagt deg under kniven for en selvvalgt kosmetisk operasjon. De fleste kombinerer derfor behandlingen med oppsparte fridager eller ferier.

Ved brystoperasjon er det vanlig å ha ta fri to til flere dager, avhengig av arbeidet ditt, og hvor mye smerte du har. Vær klar over enkelte får store smerter, som kan vare i opptil to uker.

Du bør holde deg unna sport og tungt arbeid i mellom 3 -6 uker etter operasjonen. Heldigvis oppstår det sjelden alvorlige komplikasjoner.

Etter fettsuging blir du skikkelig stiv og støl. Mange beskriver det som om de har vært i en slåsskamp og blitt banket gule og blå.

Pasienter som har gjennomgått en mindre behandling, og som har et lettere arbeide, kan normalt gjenoppta arbeidet etter 1-2 dager.

Har du derimot gjennomgått en stor behandling, og har et fysisk tungt arbeide, kan inntil en ukes fravær være nødvendig.

Fysisk krevende aktiviteter, f.eks. trening og sport, kan gjenopptas etter 4-6 uker.

Her er et knippe kosmetisk kirurgiske tjenester:

 • Nesekorreksjon

 • Ansiktsløfting

 • Tinning- panneløft

 • Øvre og nedre øyelokk for seg eller samtidig

 • Utstående ører

 • Brystreduksjon

 • Brystoppstramming

 • Brystforstørrelse med silikonprotese (se prisliste)

 • Brystforstørrelse med saltvannsprotese

Fettsuging/liposculpture:

 • Hake

 • Hofter

 • Innside lår

 • Utside lår (ridebukse) (se prisliste)

 • Kneregion

 • Mageregion

Det er mange tilbud å velge mellom. Gule sider på internett viste hele 188 leger/bedrifter som tilbød forskjellige tjenester på søkeordet "plastikkirurgi".

Vår tabell er ment å være et veiledende utgangspunkt for egne undersøkelser.

Her ligger prislisten.