To år foran speilet

Kvinner bruker ofte lang tid på å gjøre seg i stand.Til sammen bruker de to år på å bli klare, viser ny forskning.

Lei av å høre mannen din klage over hvor treig du er før dere skal ut? Eller lei av at kona di bruker en halv evighet på å finne riktig kjole, sminke seg og sette opp håret? Da kan du bare kvitte deg med irritasjonen med en gang. Det er viktig for kvinner å føle seg bra, og til sammen tar dette to år.

Dette er nesten tre ganger så lang tid som menn bruker på å gjøre seg i stand.

Mindre tid før jobb
I undersøkelsen som er gjennomført av nettselskapet Lastminute.com deltok rundt 300 voksne personer.

For gjennomsnittskvinnen tar det nesten 90 minutter fra hun begynner forberedelsene til hun åpner døra. På denne tiden går en halvtime med til sminke, 24 minutter til hår og 26 minutter til å kle seg.

Mennene bruker mye mindre tid. Fra de starter til de er ferdige, tar det 32 minutter.

Begge kjønn bruker mindre tid på å gjøre seg klare for jobb enn for andre aktiviteter. Før jobb bruker menn 13 minutter og kvinner 54 minutter.

Må se bra ut
Før en kveld på byen, tar det mannen 10 minutter å bestemme hva han skal ha på seg. På en vanlig hverdag bruker han bare tre minutter på å bestemme klesplagg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom kvinnen har en flamme på kontoret, bruker hun lenger tid på badet enn vanlig. Bare en fjerdedel av mennene bruker ekstra tid på å se bra ut for drømmedama på jobben.

Til sammen bruker kvinnen 682,5 dager på å gjøre seg i stand fra hun er 18 til 64 år. Til sammenligning bruker menn 236 dager.

Er du gutt og irriterer deg over kjæresten din. Da er du ikke alene. Blant deltakerne sa 15 prosent av mennene at de irriterte seg over at kvinnene brukte så mye tid.

- Menn blir alltid irriterte på deres andre halvdel som gjør seg i stand, men det de må forstå er at det ikke betyr noe om kvinnen skal på en fin restaurant eller på kino. Hvis kvinnen ikke ser bra ut, føler hun seg ikke bra, sier Lopo Champalimaud, talsmann i Lastminute.com, ifølge Mirror.co.uk.

 

Mozon.no, 16.11.2005