Tjukk bamse redder barn

Amerikanske eksperter har funnet en mulig løsning på overvektige barn: Tyngre bamser.

Barna blir tjukkere og tjukkere. Amerikanske leger og helsearbeidere har i årevis sett på trenden med gru. Nå har de funnet ut hva som kan hjelpe på problemet. Bamsene må bli tyngre.

Det er forskere ved Indiana State University som har testet effekten av tunge leker.

Forskerne testet ut 10 barn mellom seks og åtte år. Når bamsene veide cirka 1,3 kilo mer enn vanlig, brente barna flere kalorier og hadde høyere hjerte- og pustenivå enn ellers.

- Dette vil ikke løse overvektproblemet. Men det har et potensial til å lage et positivt bidrag, sier forsker John Ozmun ifølge CNN.

Enkelte eksperter er kritiske. De er redde barna vil skade seg ved å løfte tungt og at de vil kaste tunge leker på hverandre. Dessuten synes de at fysisk aktivitet er bedre en tunge leker. De foreslår at foreldre skal innføre fysisk aktivitet i den daglige rutinen. Aktiviteten kan også gjøres morsom.

- Hvis vi sier til barn at de skal løpe opp og ned fotballbanen 20 ganger, ville de vært helt uinteresserte. Men hvis vi putter en stor ball der ute, vil de løpe. Da har de det gøy, sier Kara Tucker ved National Institute for Fitness and Sport, ifølge CNN.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På samme måte mener Ozmun og hans kolleger at tunge bamser vil være skjult trening.

- Å ha en tung bamse vil ikke bare hjelpe deg med styrken, men med balansen og koordinasjonen, sier Ozmun.

Dersom tunge leker kommer på markedet, vil de bli laget for å være så trygge som mulig.

Studien er bare i startfasen, og forskerne trenger videre studier for å bekrefte resultatet.

 

Mozon, 12.7.2006