Tjue teite tips

Noen sparetips er så fryktelige, at selv vi prisbevisste økonomijournalister må sette en stopper for dem...

Dårlige sparetips

Hørt dårlige sparetips før? Sikkert, ja, men noen er verre enn andre. Da vi fant en av våre "konkurrenter" på nett, siden www.hvordanspare-
penger.com - måtte vi le litt - og dele noen av gullkornene med leserne våre...

Her er et utdrag:

Saftpriser: Ikke gir bort noen ting - heller ikke gratis saft. Be vennene om å betale litt når de drikker saft hos deg... Kan tenkes du heller ikke får så mange venner på besøk etter hvert?

Stjel alt: Alt kan stjeles. Skal du ha mat, stjel det. Skal du ha en bil, stjel den. En liten hake: Politiet vil ikke synes om dette sparetipset - og sikkert heller ikke moren din.

Hvor bør du spare - og hvor bør du ikke? Bilde: Per Ervland.
Hvor bør du spare - og hvor bør du ikke? Bilde: Per Ervland. Vis mer


SuperDuper?: Bruk superundertøy innendørs om vinteren. Dermed sparer du strøm... Hmmmm...

Gratis mat: Poteter skal være ganske sunt, og næringsrikt. Bor du i nærheten av en potetåker? Dra dit og grav opp gratis poteter... Ikke sikkert bonden synes det er så greit, og kanskje maten blir litt kjedelig i lengden.

Avis: Del avis med naboen, og spar penger. Ja, ja, ett av de bedre tipsene kanskje. Om du ikke ender opp med en nabokrangel om hvem som skal ha avisen når og hvor.

Få langt hår: La håret gro, så slipper du å gå til frisøren. Pent? Tjaaa, kanskje for noen av oss...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen blomster: Ikke kjøp blomster på bryllupsdagen, er et annet "smart" sparetips. Vi bare lurer på: Er det her tatt hensyn til konsekvensene av en sur kone?

SPARETIPS

Disse sparetipsene er... (Avsluttet)
Helt utrolig dårlige(62%) 84
Helt fine(38%) 52
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Drikk vann: Drikk vann når du går på restaurant, det er mye billigere! Ja, vi er enige, man bør drikke vann. Men når man er på restaurant til en finere middag, da blir det kanskje litt kjedelig å "bare" drikke vann?

Gårsdagens brød: Kjøp gårsdagens brød, det er billigere... Hvis du ikke knekker tennene dine på harde brødskorper og må til tannlegen din, kan dette kanskje spare deg for noen kroner...

Telys: Kjøp mange billige telys, og varm opp boligen din med dem... Vi tipper du trenger veldig mange, og at brannfaren er stor.

Del en dessert: På restaurant, del 2: Del en dessert, det er koselig - og billigere enn å kjøpe din egen. Og mer romantisk, loves det også... Men kanskje ikke om du er på lunsj med fetteren din, og han har århundrets forkjølelse?

Lag eget tørkepapir: Lag engangskluter av utslitt tøy. Om du vasker tøyet på 90 grader, vil det være like hygienisk som en rull tørkepapir. Du kan klippe eller rive tøyet i passe stykker. Er du estetiker, bruker du kun hvitt eller ensfarget tøy og klipper eller river i like store eller små flak.

Ikke den beste venn: Diamanter er fine, men de er absolutt ikke en nødvendighet på forlovelsesringen! En gullring holder i massevis! Kanskje lurt å vite hvor man bør spare, og hvor man ikke bør? :-)

Ta med termos: Dårlig vane med å kjøpe kaffe? Spar penger ved å ta med din egen termos!

Haiking: Bil er dyrt. Kollektivtransport er dyrt. Haiking er gratis. Billig, men farlig, tillater vi oss å legge til.

Flergangsmopp: Sparetips for støvmopp. Mopper du gulvet med engangskluter? Slutt med det. Klipp flak av t-skjorter, og bruk dem i stedet.

På kino: Den fornuftige forbrukeren sparer penger ved å ta med billig snop som er kjøpt på en dagligvarebutikk. Bare ikke vis det frem til billettkontrolløren...

Eplejakten: Gratis epler og rimelig eplejuice! Bli kjent med noen som har epletrær. Alt for mange hageeiere lar eplene henge til de faller ned. Dem kan du bruke til å spise og drikke.

Sov på flyplassen: Må du reise via en stor flyplass for å komme deg ut i verden? Flyplasshoteller er som oftest ganske dyre, om det er bare en natt å overnatte så blir det kanskje uforholdsmessig dyrt. Litt ubehagelig, tipper vi, når du blir vekt klokken fire av rengjøringspersonalet?

Trådløst?: Napp det trådløse nettverket til naboen - mye billigere! Men ikke alltid like pålidelig, kanskje?

Men avslutningsvis: Heldigvis er også noen av sparetipsene ganske gode. Kanskje ikke revolusjonerende, men likevel, brukbare. For eksempel: Ta med plastposer til butikken, slå av lyset, bruk biblioteket fremfor bokhandleren og få deg en sparedusj...

Kilde: www.hvordansparepenger.com

Uansett, er du interessert i virkelig gode sparetips - eller bare dårlige spar(k)etips? Sjekk artiklene under: