Foto: Amazon/Amanda Hocking
Foto: Amazon/Amanda HockingVis mer

Tjener millioner på Kindle-bøker

26-åring lever fett av å skrive - uten avtale med noe forlag.

Bokrevolusjonen er i gang for alvor. Det er e-bøker som er fremtiden.

Tror du det ikke? Vel, da må du lese historien om Amanda Hocking, en 26-åring fra USA som tjener millioner på å gi ut bøkene sine på Kindle.

Ifølge Business Insider lastes hennes bøker ned av rundt 100.000 personer i måneden. Hocking har nemlig vært så smart at hun har klart å skrive fengende bøker - og priset dem latterlig lavt. En bok koster maks tre dollar, og dermed er terskelen lav for å kjøpe den.

For hver e-bok hun selger, sitter hun igjen med 70 prosent. Resten tar Kindle. Dette er en mye bedre deal enn hun ville fått med noe forlag. Hvis vi regner med at hun får en gjennomsnittlig pris på to dollar for bøkene sine (hun selger dem nemlig fra 99 cent til tre dollar), betyr det at hun tjener rundt 140.000 dollar hver måned - det tilsvarer omtrent 780.000 kroner. Ganske grei månedslønn, eller hva?

Trikset er selvsagt at det ikke er forbundet noen kostnader med hverken trykking eller distribuering av bøkene. Og Hockings bøker trenger ingen markedsføring, heller. Jungeltelegrafen har gitt henne en trofast og stor fangruppe.

Hotte vampyrbøker

Så langt har Hocking gitt ut ni bøker. De handler om vampyrer og paranormale ting, eller som hun selv skriver på sin nettside:

Artikkelen fortsetter under annonsen

"I write young adult paranormal romance and urban fantasy mostly."

Videre forteller hun at hun skriver fort og mye, og drikker mye Red Bull. Hocking spiller forøvrig også i indiebandet Fraggin Aardvarks.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan hun har klart å bli en så enorm suksess, kan du lese hennes egen forklaring her. Merk at dette ble skrevet i august 2010, da salget av bøkene hennes begynte å akselerere. Hun hadde kanskje en svak idé om at hun hadde funnet suksessoppskriften, men antagelig ikke at det skulle bli SÅ stort.