Det er enkelt å opprette en bankkonto for studielånet. Foto: tg
Det er enkelt å opprette en bankkonto for studielånet. Foto: tgVis mer

Tjen penger på studielånet!

Når du mottar studielånet ditt, lønner det seg å plassere hele beløpet hos Nor 24. De har den høyeste renten på innskudd under 50 000 kroner av samtlige banker i DinSide's oversikt. Hele 5.30 % får du i innskuddsrente.

Det dummeste du kan gjøre er å la pengene dine stå hos Postbanken. De har den desidert dårligste rente av samtlige banker, bare 2,75%. Du trenger ikke å betale renter og avdrag på studielånet ditt før du er ferdigutdannet, og derfor tjener du penger ved å plassere studielånet ditt i en bank med gode rentebetingelser.

Sparing

Studielånet er i prinsippet et forbrukslån som går til å dekke husleie, mat og klær. Lånet kommer som en engangsutbetaling på 30 - 50 000 kroner. Ettersom man svært sjeldent bruker opp alt på en gang lønner det seg å finne et trygt og lønnsomt sted å plassere pengene.

De siste par ukene har vist at aksjemarkedet kan svinge både opp og ned. Den tryggeste løsningen, som garantert gir avkastning, er bank. I tillegg til at penger i banken er meget likvide, trenger du en bankkonto til å betale bankgiroer og foreta minibankuttak. Istedenfor å selge aksjer hver gang du skal betale husleien, er det mer fleksibelt å ha studielånet i en bankkonto.

Velg riktig bank

Det er store forskjeller på innskuddsrenten hos de forskjellige bankene. På innskudd under 50 000 får du høyest rente hos Nor 24 5,30 %, Storebrand bank, 5,15 %, og Finansbanken 5,09 %. Har du eks 30 000 stående hos Storebrand i et semester, tjener du 772 kroner, nok til både semesteravgiften på Universitetet samt et par halvlitere på byen. Velger du derimot Postbanken, sitter du igjen med halvparten så mye, dvs 412 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gratis å bytte

Dette er muligens små beløp, men i løpet av noen års studier kan besparelsen ved å velge den beste banken komme opp i flere tusen kroner. Hos DinSide vil du finne en daglig oppdatert oversikt over innskuddsrenter i de fleste norske banker. Det er enkelt å opprette, eller nedlegge en bankkonto. I tillegg er det gratis. Bare ring banken, be om å få tilsendt et registreringsskjema, eller dra innom en filial. Gi beskjed til Lånekassen om ditt bankkontonummer, og de vil sette inn studielånet på din bankkonto hvert semester.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.