Tjen penger på Facebook

... og andre nettsteder. Det er mulig, både for privatpersoner og bedrifter.

"La ut dette på bloggen min igår og har allerede tjent 150 kroner! Utrolig kult" skriver Kristin på nettstedet Gjerrigknark.com.

Det hun har gjort, er å lenke til nettbutikken Beltespenner.com på bloggen sin. For hver kunde som går inn og kjøper noe, får Kristin 10 prosent av kjøpesummen inn på konto.

- En blogger som har gjort det veldig bra, tjente 1.300 kroner i løpet av 24 timer, forteller Thomas Adams, daglig leder i Beltespenner.com til DinSide.

Nå lenker DinSide til bloggen din!

Kan lenkes til Facebook

Annonsen for nettbutikken kan også lenkes til Facebook-profilen din, og Beltespenner.com er en av de første i Norge som tilbyr denne muligheten.

- Mulighetene for å tjene noen ekstra kroner er absolutt til stede også på Facebook. En venn av meg la ut en link på sin Facebook-profil for å prøve systemet for en uke siden. En av vennene hans handlet en jakke til 2.500 kroner i nettbutikken, noe som førte til at han tjente 250 kroner på et par timer. Hvis du har venner som handler hyppig på nettet, kan det fort bli penger til en liten ferie, mener Adams.

Han har valgt å prøve denne formen for markedsføring fordi de tidligere har følt at de har kastet bort penger på annonser som ikke har fungert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det som er fint med dette her, er at vi tjener penger når kunden tjener penger og motsatt da.

Les også: Facebook kan avsløre deg

- Garantert å få pengene

Å registrere deg og legge ut linken er svært enkelt. Du registerer deg som annonsørpartner og får tilgang til en konto hos Beltespenner.com. Her får du en unik link som du kan poste på din facebook-profil. Når dine venner klikker på denne og handler, tjener du penger. Du kan til en hver tid logge deg inn på din annonsørkonto hos Beltespenner.com og sjekke hvor mange som har klikket på din link, hvor mange salg du har hatt og hvor mye penger du har tjent, skriver Beltespenner.com i en pressemelding.

Så kunden er sikret å få pengene de har krav på?

- Ja, det garanterer vi hundre prosent for, sier Adams.

Bloggere tjener penger

Du har muligens hørt om bloggere som Ida Wulff og Blondinbella, som tjener penger på bloggingen sin ved å anbefale ulike produkter. Millioner av mennesker tjener allerede penger på blogging. Men skal du tjene mye, krever det en god del innsats. Ønsker du derimot bare en liten ekstrainntekt, kan du begynne i det små:

  • Meld deg inn gratis hos affiliaselskaper som TradeDoubler eller EuroAds slik at du kan vise reklame på bloggen din og tjene penger på det.
  • Benytt for eksempel Google AdSense som kan bidra med tilpassede annonser til innholdet i bloggen. ClashMedia og TradeDoubler tilbyr også bannere og annonser.
  • Du må markedsføre bloggen din slik at du får lesere - og dermed penger. Sider som Kudos og MSN Reporter kan brukes til dette. Flere nettsteder, blant annet DinSide, tilbyr også Twingly, som gir deg mulighet til å lenke din blogg til artiklene på de ulike nettstedene.

Populære bloggere får også inn mer penger: Se hva de tjente på bloggingen