En crossmotorsykkel er en av beslagene Tollvesenet har gjort. Den auksjoneres nå bort på Internett. (Foto: QXL.no)
En crossmotorsykkel er en av beslagene Tollvesenet har gjort. Den auksjoneres nå bort på Internett. (Foto: QXL.no)Vis mer

Tjen på andres dumhet

Nå auksjonerer Tollvesenet igjen bort sine beslag.

I dag åpnet det en ny tollaukson på Internett. Denne gangen kan du blant annet by på plasma-TV og crossmotorsykkel.

Varene som Tollvesenet auksjonerer bort, er beslaglagte varer, og inntektene går til staten. Det er 36 utrop i auksjonen, og du kan by på påhengsmotor, snøscooter, kartplotter og middagsservice. Sakene har sitt opphav i det Tollvesenet profesjonelt kaller tollovertredelse.

Alle tingene auksjoneres bort på nettstedet QXL.no og auksjonen varer fra 4. til 8. november. Om du ikke er i handlemodus, kan det ha en viss underholdningsverdi å ta en titt på varene som har blitt forsøkt "smuglet" over grensen.

>>>Se hva du kan by på!

42PIC1R Plasma-TV fra LG ligger i skrivende stund på 4.600 kroner. (Faksimile QXL.no)
42PIC1R Plasma-TV fra LG ligger i skrivende stund på 4.600 kroner. (Faksimile QXL.no) Vis mer


Etter hva DinSide kan bringe på det rene har ikke varene noen minstepris, men det ligger nå bud inne på samtlige varer. I skrivende stund ligger for eksempel crossmotorsykkelen på 8.400 kroner.

Se også: Her får du billige b-varer

Var tidligere bakgårdssalg

DinSide har tidligere snakket med seksjonsleder for Tollregion Øst-Norge, Erik Normann-Olsen, som forteller at nettsidene er godt besøkt.

- Auksjonene var populære den gang det var tradisjonell auksjon i bakgården på tollstasjonene, og de er det fortsatt, selv om de nå er flyttet til nettet, sier Normann-Olsen til DinSide.

En del store partier

Noen av varene kan kjøpes enkeltvis, andre må du kjøpe i større partier. Du kan by på påhengsmotor og munnladegevær, men noen av utropene er større, for eksempel partiet med varmtvannsberedere og blandebatterier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er klart at noen av utropene passer best for handelsmenn som ønsker å gjøre butikk på dette her, sier Normann-Olsen.

Hva med alkohol og våpen?

Hvor ofte auksjonene holdes, er avhengig av mengden beslag og størrelsen på dem, men det er ikke alle varegrupper som havner på nettauksjon. Matvarer, alkohol, stoff, kniver, våpen og utstyr til produksjon av rusmidler går til destruksjon, opplyser Tollvesenet.