Tjen på å være utro

Du kan spare tusenlapper på å være utro mot ditt forsikringsselskap.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du taper penger på å være trofast, det er nemlig flere tusenlapper å spare hvis du er villig til å bytte forsikringsselskap.

DinSide har testet tilbudene blant de ti største norske forsikringsselskapene. Det viser seg at du kan spare over 5.000 kroner i året på å velge smart.

Penger spart

Tjen på å være utro

Vi ba om tilbud på en reise-, innbo- og bilforsikring. Klikker du på lenken øverst til høyre kan du se kriteriene for forsikringene.

If kommer ut som billigste forsikringsselskap med en samlet premie på 12.213 kroner. Vesta er dyrest med en premie på 17.346 kroner. Du betaler altså 42 prosent mer hos Vesta enn hos If.

Sjekk alle forsikringsprisene her.

Bondefanget

Tilbudene vi fikk fra selskapene er samletilbud. Ved å tegne tre eller flere forsikringer i samme selskap, får du ofte en rabatt på mellom seks og ti prosent.

Flere av selskapene krever til og med at du tegner minimum tre forsikringer. Hvis du bare trenger én eller to forsikringer, er du ikke ønsket som kunde.

Trygg Hansa opp 22 prosent

I juni testet vi samme forsikringstilbud. Det viser seg at noen selskaper har satt prisen opp, og andre ned.

Trygg Hansa, som tidligere var den billigste, har blitt dyrere. Prisen har gått opp med hele 22 prosent på fem måneder. Gjensidige Nor har satt prisen opp med 13 prosent siden juni, og Vesta med 11 prosent.

Ett lite lysglimt har vi imidlertid også. Enter, som var dyrest siste gang, har nå skjerpet seg. Prisen har gått ned med 20 prosent siden juni.

Her kan du lese artikkelen fra juni 2001.

Akademiker eller villaeier

Av de ti forsikringsselskapene vi ringte, var det to som ikke kunne gi oss en pris på de tre forsikringene. Vital forsikrer bare medlemmer av akademiske fagforbund, mens Tennant krever at du tegner en brannforsikring for å få andre forsikringer. I praksis betyr det at du må eie en villa.

I Zürich fikk vi et tilbud, men bare fordi vi oppga at vi hadde en akademisk utdannelse.

Ingen fri flyt

At Norge er medlem av EØS-samarbeidet skal i praksis bety at det er fri flyt av varer og tjenester over grensene.

Men dette gjelder ikke forsikringstjenester. I forbindelse med testen ringte vi totalt seks forsikringsselskaper i Sverige og Danmark. De svenske selskapene opplyste at de bare tegner forsikringer for personer som har svensk personnummer, og de danske selsskapene opplyste at man måtte ha folkeregisteradresse i landet.