<i>Illustrasjon: Per Ervland</i> Foto: Per Ervland
Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per ErvlandVis mer

Tjen 20.000 på nyttårs-forsettet

Lykkes du med alle nyttårsforsetters mor er du mer enn 20.000 kroner rikere på denne tiden - neste år.

20.000 spart på ett år

Var du en av dem som klarte å stumpe røyken omtrent på denne tiden i fjor? Da har du spart deg selv ganske mange tusenlapper, alt etter hvor mye du røykte.

Var du kan hende bare festrøyker? Det blir fort penger av en tipakning eller tre i uken. Gikk det med en tipakning, har du spart mer enn ett og et halvt tusen kroner i 2006. Gikk det med tre, har du spart i overkant av fem tusen. Bare i fjor.

Gikk det med ti røyk per dag, har du spart 11.680 kroner. Og røykte du en hel 20-pakning om dagen, har du spart svimlende 23.360 kroner. Dette ifølge DinSides Røykesluttkalkulator.

Og alt dette før vi har snakket om alt det andre, du lukter bedre, du får bedre luktesans, bedre hud, færre rynker, et lenger liv, et cetera. Du vet det.

Tallenes tale

Røykeslutt

Skal du slutte å røyke i år? (Avsluttet)
Ja!(47%) 79
Nei, jeg har allerede sluttet(35%) 58
Nei, det har jeg ikke lyst til(18%) 31
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Av alle grunner til å slutte å røyke er kanskje pengene den dårligste, men det er likevel slik at det kanskje er det mest effektfulle?

Prøv, for eksempel, å se hvor mye penger du har brukt på røyk de siste to-tre årene. Hva med ti? - Eller hva med 30?

Den nøyaktige summen blir ikke helt korrekt, og det er flere grunner til det. Røyk var billigere før, både relativt og i 2006-kroner. Likevel: Tenk hva du kunne gjort med pengene, dersom du hadde investert dem smart? Summen du får vil altså bare være en brøkdel av den verdien du kunne ha sittet igjen med. Teoretisk sett.