Dårlig vær gir billige klær for (f.h) Line Myrland (16), Kim-Thomas Lunde (14) og Gard Simonsen (15). (Foto: Dag Yngve Dahle)
Dårlig vær gir billige klær for (f.h) Line Myrland (16), Kim-Thomas Lunde (14) og Gard Simonsen (15). (Foto: Dag Yngve Dahle)Vis mer

Tips: Gå på regnværssalg

Regner du inne i ferien? Gjør som Line Myrland (16) - ta en tur på kjøpesenteret. Butikkene flommer over av billige klær og andre tilbudsvarer.

I går var Line på handletur på Oslo city sammen med kameratene Gard Simonsen (15) og Kim Thomas Lunde (14) fra Mortensrud i Oslo.

- Sommerværet er tragisk. Butikkene i sentrum er blitt vårt andre hjem, sier Gard. Han håper på å finne en ny genser og kanskje noen Cder på salg.

Vi møtte de tre tenåringene på Hennes og Mauritz sin ungdomsavdeling. Der fant Line en ny jakke, men den var ikke på salg.

Panikksalg

- Det er mye salg både på Bik Bok, Vero Moda og Hennes. Det er bra, men jeg synes ikke alt er like fint, sier Line.

Strandtøy har solgt dårlig denne sommeren. (Foto: Dag Yngve Dahle)
Strandtøy har solgt dårlig denne sommeren. (Foto: Dag Yngve Dahle) Vis mer

Hun har rett i at mye av sommerens klær nå selges til lavpris. Dårlig vær er ikke akkurat bra reklame for lette kjoler og små topper. Blant annet derfor flommer butikkene over av tilbudsvarer om dagen.

Hos Vero Moda anonnseres det med ”panikksalg”. I Bik Bok forretningene er 50% avslag gjengs. Hos Bjørn Borg er badetøyet satt ned med 30 prosent. Grunnen kan vel de fleste tenke seg.

Halvpris på hagemøbler

På IKEA selges hagemøbler til halvpris og mindre enn det. I går var parkeringsplassen nesten full utenfor IKEA på Slependen. Og senteret hadde mer enn bare hagemøbler på tilbud. Også de må gjøre seg klar til høsten, og selge ut møbler til nedsatt pris.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drar du til IKEA, kan du dessuten glede deg over gratis barnepass, gratis parkering eller gratis buss fra Oslo sentrum. Billig middag i restauranten er også et sparetips for deg som vil ha mer penger til handelen.

Regntøy til nordlendinger

Når sola uteblir, pryder salgsplakatene landet. (Foto: Dag Yngve Dahle)
Når sola uteblir, pryder salgsplakatene landet. (Foto: Dag Yngve Dahle) Vis mer

Mye tyder på at butikkene har råd til å selge varene billig i sommer. Gråvær og regn er gull verdt for Oslos handelstand. De store kjøpesentrene melder til Aftenposten om en omsetningsøkning på opptil 20 prosent i forhold til de samme månedene i fjor.

Men ikke alt er på salg for tida. Hos G-Sport i Oslo sentrum kan de røpe at regntøy og goretexklær ikke er noen typisk lavprisvare om dagen.

- Vi har hatt utrolig mange nordlendinger her som vil kjøpe regntøy. De har ikke med seg regntøy når de skal på Oslotur, vet du. Og nordlendingene og møringene vil gjerne ha billige varer, men her er det ikke mye salg, sier Unn Nustad Grahm som er ekspeditør hos G-Sport.

Lenger inne i lokalene troner en ensom salgshylle - fylt med badetøy.

- Men vi starter salget om noen uker, men jeg kan ikke si hva som blir nedsatt, sier Grahm.

Øl til halv pris

Selv om ingen handelsmenn i hele verden vil innrømme det, så må butikkene bli kvitt sommerens varer før høstvarene kommer inn. Ergo: Noe er allerede på salg, mer kommer.

Selv lette vi høyt og lavt, men vi fant verken is, brus eller sommerøl til nedsatte priser. Men vi er optimister. Nå venter vi bare på kroneis til halv pris, og billige halvlitere på uteserveringene landet rundt.